Паска для ледарів: як пекти в паперовій формі, щоб тісто не прилипло

Читать на русском
Автор
52674
Як приготувати ідеальну паску на Великдень
Як приготувати ідеальну паску на Великдень. Фото shuba.life

Секрети найсмачнішої великодньої випічки

Великдень неможливо уявити без пишної, ароматної паски. Сьогодні все частіше кулінари обирають для випікання пасок зручні паперові форми.

Буває, що тісто прилипає до форми, а це псує не лише їх зовнішній вигляд, а й настрій того, хто пече. Завдяки простим порадам від порталу "Добрі новини" ви зможете приготувати бездоганну паску.

Підготовка тіста

Виберіть улюблений рецепт тіста, який вам найбільше подобається. Додайте родзинки, цукати або інші сухофрукти. Не заповнюйте форму тістом доверху – залиште вільне місце, адже воно буде підійматися під час випікання. Накрийте форму рушником і дайте тісту підійти в теплому місці.

Випікання

Розігрійте духовку до 180°C. Щоб паска не потріскалася і пропеклася рівномірно, перед випіканням обприскайте її теплою водою. Поставте форму в духовку і випікайте.

Паперова форма: змащувати чи ні?

На відміну від металевих форм, паперові форми не потребують змащування маслом. Це економить час та робить процес приготування більш екологічним.

Як дістати паску з форми

Дайте пасці повністю охолонути у формі. Акуратно розгорніть форму, щоб не пошкодити паску. А можна взагалі залишити паски у формі — так вони довше не засохнуть.

Переваги паперових форм:

  • виготовляються з натуральних матеріалів
  • не потребують змащування та миття
  • паску можна виймати з форми після охолодження
  • паска не підгорає і не залишається сирою
  • паски в паперових формах виходять акуратними та красивими

Зібравшись пекти паску, не бійтеся експериментувати. Приміром, ми розповідали про цікавий спосіб декору — зелений їстівний мох.