Щоб не викидати продукти: як не можна зберігати макарони та крупи

Читать на русском
Автор
5496
Як правильно зберігати запаси круп та макаронів Новина оновлена 01 травня 2024, 13:17
Як правильно зберігати запаси круп та макаронів. Фото segodnya.ua

Тонкощі зберігання круп на кухні

Ми розповідали, які продукти не варто додавати у маринад для шашлику. Тепер ділимось, яких помилок кулінари припускаються при зберіганні круп та макаронів.

Якщо при зберіганні макаронів і круп будуть допущені помилки, вважайте, що все було дарма – користуватися вмістом куплених упаковок ви не зможете. Неправильне зберігання може призвести до втрати смакових якостей, а часом призводить до появи комах, затхлого запаху і плісняви. Разом із Pixelinform розповідаємо, що робити категорично не варто.

Як не варто зберігати крупи

  • Не змішуйте в одному контейнері для зберігання кілька видів круп. Кожен з них має свій смак, термін придатності, час приготування, нарешті.
  • Не залишайте запаси в безпосередній близькості від плити або раковини. Як волога, так і висока температура мають згубний вплив на гречку з рисом і ріжки зі спагетті.
  • Не використовуйте вологі прилади, щоб витягти злаки або макарони з посудини для зберігання. Залишати мокрі ложки в контейнерах із крупами теж не варто.
  • Не поспішайте додавати в банку, на дні якої ще є зерно, нову порцію – терміни придатності цих двох партій сипких продуктів напевно будуть різними. Краще доїсти стару партію, помити банку і тоді насипати нову.

Так ваші гарніри завжди будуть смачними і свіжими. Також ми ділились лайфхаком з чищення риби.