Замість ковбаси і шинки: найсмачніший курячий рулет до святкового столу (відео)

Читать на русском
Автор
1674
Смаки в цій страві поєднуються дуже вдало
Смаки в цій страві поєднуються дуже вдало. Фото скриншот Youtube

Смачний та легкий у приготуванні рулет

Ми розповідали, як приготувати смачну мариновану рибку, для якої точно знайдеться місце на вашому столі. Тепер ділимось рецептом особливо вдалої м’ясної закуски.

На ютуб-каналі "Пан Фартух" поділились рецептом неймовірно смачного та ароматного курячого рулету з чорносливом, горіхами, родзинками та сиром. Ця страва стане окрасою вашого столу і сподобається всім без винятку.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 300 гр
  • Чорнослив — 5-6 шт
  • Горіхи
  • Твердий сир — 40 гр
  • Сіль та спеції до смаку

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте чорнослив. Якщо він у вас з кісточками, видаліть їх. Для одного рулету буде потрібно 5-6 плодів. Зробіть надрізи на чорносливі.
  2. Подрібніть горіхи. Для цього виберіть будь-який зручний вам спосіб: блендер, м'ясорубка, качалка або просто наріжте ножем.
  3. Виберіть шматок м’яса побільше і розріжте таким чином, щоб вийшла довга пластинка. Злегка відбийте м'ясо боковою стороною молотка, щоб воно стало тоншим.
  4. Натріть сир на дрібну терку, подрібніть чорнослив. На одну сторону м'яса викладіть чорнослив, трохи вминаючи його в м'ясо.
  5. Потім додайте горіхи, родзинки, сіль та перець до смаку. Зверху посипте тертим сиром і добре притисніть начинку.
  6. Обережно та щільно закрутіть рулет, щоб начинка не випала. Щоб він не розпався під час випікання, обв'яжіть його кухонною ниткою або шпагатом.
  7. Застеліть форму для випікання пергаментом, змастіть його олією. Злегка змастіть олією і сам рулет. Відправте рулет у духовку, розігріту до 180°C, на 30-35 хвилин. Рулет готовий, коли він стане золотисто-коричневим. Перевірте готовність всередині, проткнувши його зубочисткою: якщо сік, що випливає, прозорий, рулет готовий.

Дайте рулету трохи охолонути, потім наріжте його порційними шматочками і подавайте до столу. Також ми ділились рецептом чудового салату на Великдень.