До великоднього столу замість звичних котлет: для цього рецепту ви скупите всі шпажки (фото)
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2377
![Люля-кебаб вийде фантастичним](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/6/0a/8aeb3696-a1ef6054c577cfa85fe5799f2730f0a6.jpg?v=6956_1)
Нереально смачний рецепт до великоднього столу
Звикли подавати до великоднього столу класичні котлети та звичну буженину ? Пропонуємо урізноманітнити святкове меню.
"Телеграф" у журналі "Поліна" знайшов чудовий варіант — соковитий та ароматний люля-кебаб. Головне — запастися шпажками: близьким та друзям настільки сподобається страва, що її з’їдять усі та попросять ще.
Як приготувати люля-кебаб
Інгредієнти:
- жирна баранина — 500 г або 400 г яловичини + 100 г сала;
- цибуля — 200 г;
- часник — 4 зубчики;
- сіль, сушений базилік, чорний перець — на смак.
Спосіб приготування:
- М’ясо ретельно миємо, чистимо цибулю та часник. Підготовлені інгредієнти двічі чи тричі пропускаємо через м’ясорубку.
- Фарш ретельно перемішуємо руками або відбиваємо доти, доки він не перестане розвалюватися і не стане в’язким.
- Підготовлений фарш ділимо на шматочки вагою 40-45 г і змоченими у воді руками формуємо довгасті котлетки товщиною близько 3 см і довжиною 15 см.
- Котлетки нанизуємо на дерев’яні шпажки для духовки чи шампури, за бажанням додатково їх обхлопуємо.
- Обсмажуємо їх над розпеченим вугіллям до готовності, періодично помішуючи.
![Люля-кебаб до великоднього столу](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/4/df/77af52c3-3de9eec7bf96ad114976b0fb37fb1df4.jpg?v=2649_1)
Подаємо люля-кебаб з великою кількістю зелені та овочів. За бажанням можна приготувати улюблений салат.