Нарізали та змішали: такий салатик – відмінний спосіб використовувати яйця після Великодня

Читать на русском
Автор
516
Найсмачніший яєчний салат
Найсмачніший яєчний салат. Фото ukr.media

Жодне яйце не полетить на смітник

До Великодня багато кулінарів готують велику кількість різних писанок та крашанок, які не з’їдаються під час свята. Щоб не викидати їх можна приготувати незвичайний яєчний салат.

Пікантним рецептом ділиться "Попоїсти". Ситний і смачний салат можна подати просто в салатнику, а можна сформувати "тортик" за допомогою роз’ємної форми — і вийде дуже красиво. Зберігатися він може в холодильнику протягом декількох днів.

Як приготувати яєчний салат

Інгредієнти

Для салату:

  • варені курячі яйця — 9 шт.;
  • кріп, цибуля зелена — до свого смаку;
  • часник — 5 зубчиків;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Для заправки:

  • куркума — 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • гірчиця — 1 ч. л.;
  • молоко — 100 мл;
  • олія соняшникова — 200 мл;
  • лимонний сік — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Очищені варені яйця, зелень та цибулю нарізаємо, подрібнюємо часник. Змішуємо усі підготовлені інгредієнти.
  2. В окремій мисці змішуємо сіль, гірчицю, молоко, олію та лимонний сік. Перебиваємо все занурювальним блендером до 1 хвилини часу і ви отримаєте майонез. Якщо заправка вийде густою, додайте більше молока.
  3. Приготовлену заправку відправляємо до салату. Все ретельно перемішуємо.

Готовий салат подаємо з м’ясними котлетками. Вийде і ситно, і смачно.