Близькі проситимуть ще й ще: ніжний заливний пиріг із яєць, що залишилися після свят

Читать на русском
Автор
Ніжний заливний пиріг з яйцями
Ніжний заливний пиріг з яйцями. Фото vazhnoznat.com

Цей рецепт вам стане в нагоді після Великодня

Напевно на Великдень багато хто приготував багато різних крашанок. Якщо у вас залишилося їх багато — використовуйте їх як заливний пиріг.

Для приготування такої страви за рецептом "Важно знать" вам не доведеться довго стояти на кухні. Готується пиріг просто, а до смаку вийде фантастичним. Він сподобається і дорослим, і дітям.

Як приготувати заливний пиріг з яйцем

Інгредієнти:

  • 100 г борошна;
  • 100 г шпинату;
  • 2 великих варених курячих яйця + 1 сире;
  • 0,5 склянки кефіру;
  • пучок зеленої цибулі;
  • пучок петрушки;
  • 0,5 ч. л. розпушувача.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування начинки два варені круто курячі яйця чистимо і натираємо на великій тертці. Ретельно миємо та нарізаємо зелень. Змішуємо підготовлені інгредієнти. Додаємо приправи до смаку і добре перемішуємо.
  2. Сире яйце збиваємо із сіллю до однорідного стану. Додаємо кефір та перемішуємо.
  3. У кілька підходів додаємо в яєчну масу просіяне борошно і розпушувач, ретельно розмішуючи масу після кожного підходу. Приготовлене тісто по консистенції має нагадувати сметану.
  4. Форму для запікання з високими бортами змащуємо рослинною олією, присипаємо борошном або манкою. Вливаємо в середину половину тіста, зверху — начинку, далі — другу половину тіста.
  5. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

Також з яєць, що залишилися, можна приготувати відмінний салат. Подавайте ці страви разом – і близькі будуть задоволені.