Близькі проситимуть ще й ще: ніжний заливний пиріг із яєць, що залишилися після свят
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цей рецепт вам стане в нагоді після Великодня
Напевно на Великдень багато хто приготував багато різних крашанок. Якщо у вас залишилося їх багато — використовуйте їх як заливний пиріг.
Для приготування такої страви за рецептом "Важно знать" вам не доведеться довго стояти на кухні. Готується пиріг просто, а до смаку вийде фантастичним. Він сподобається і дорослим, і дітям.
Як приготувати заливний пиріг з яйцем
Інгредієнти:
- 100 г борошна;
- 100 г шпинату;
- 2 великих варених курячих яйця + 1 сире;
- 0,5 склянки кефіру;
- пучок зеленої цибулі;
- пучок петрушки;
- 0,5 ч. л. розпушувача.
Спосіб приготування:
- Для приготування начинки два варені круто курячі яйця чистимо і натираємо на великій тертці. Ретельно миємо та нарізаємо зелень. Змішуємо підготовлені інгредієнти. Додаємо приправи до смаку і добре перемішуємо.
- Сире яйце збиваємо із сіллю до однорідного стану. Додаємо кефір та перемішуємо.
- У кілька підходів додаємо в яєчну масу просіяне борошно і розпушувач, ретельно розмішуючи масу після кожного підходу. Приготовлене тісто по консистенції має нагадувати сметану.
- Форму для запікання з високими бортами змащуємо рослинною олією, присипаємо борошном або манкою. Вливаємо в середину половину тіста, зверху — начинку, далі — другу половину тіста.
- Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
Також з яєць, що залишилися, можна приготувати відмінний салат. Подавайте ці страви разом – і близькі будуть задоволені.