Навіть найстаріша картопля за смаком вийде смачніше не гірше молодої: що потрібно додати при варінні

Читать на русском
Автор
1428
Ніхто не здогадається, що гарнір зі старої картоплі
Ніхто не здогадається, що гарнір зі старої картоплі. Фото Freepik

Якщо вдома залежала стара картопля — це не привід її викидати

Один із найпопулярніших овочів у світі — картопля. З неї готують ніжне пюре, незвичайні ньокки та галушки. А ще картоплю смажать, запікають, додають у супи та салати.

А що робити зі старою картоплею, що залежалася? Здається, що з неї приготувати смачний гарнір неможливо. Однак разом із Ukr.Media розповімо про хитрощі, завдяки яким близькі будуть із задоволенням уплітати навіть найстарішу картоплю.

Як смачно приготувати стару картоплю

Щоб усунути характерний смак коренеплоду, що залежався, потрібно використовувати звичайний білий цукор. Усього 1 ч. л. такого продукту допоможе вам приготувати чудовий гарнір.

Для початку потрібно ретельно промити зморщену картоплю, залити холодною водою і залишити на 1 годину при кімнатній температурі. Завдяки такій процедурі бульби стануть більш пружними.

Через зазначений час картопля слід очистити та нарізати її довільними шматочками. Після цього підготовлену картоплю слід відправити в каструлю, залити водою і довести до кипіння.

Коли картопля закипить, потрібно додати 1 ч. л. цукру, половину ч. л. лимонного соку та сіль до свого смаку. Все слід акуратно перемішати та варити картоплю до готовності на помірному вогні.

Завдяки цим хитрощам навіть із найзморщенішої старої картоплі можна приготувати незвичайний гарнір до улюблених котлет. Спробуйте і переконайтеся самі.