Пишне тісто, хрумка скоринка, фантастична начинка: від такого пирога неможливо відірватися

Читать на русском
Автор
Найсмачніший пиріг з капустою та кабачком.
Найсмачніший пиріг з капустою та кабачком.. Фото shuba.life

Такий пиріг просто розтане в роті.

Чого тільки ми не готували з кабачків: і кабачкову ікру, і пікантний блін-пиріг, і смажили їх у клярі, і навіть готували різноманітні запіканки. Сьогодні здивуємо вас ще однією стравою.

Разом із Shuba ми приготуємо ніжний пиріг із кабачком. Він відмінно доповнить обід та вечерю або стане чудовим перекусом на роботі. Пиріг вийде з ніжним тістом, найсмачнішою начинкою і хрусткою скоринкою. Якщо ж вдома немає порею, його можна замінити зеленою цибулею. Однак у цьому випадку рекомендуємо додати до тіста трохи часникового порошку.

Як приготувати ніжний пиріг з кабачком

Інгредієнти на 8 порцій

Для тіста:

  • курячі яйця — 2 шт.;
  • сіль — 1/6 ч. л.;
  • рослинна олія — 3 ст. л.;
  • розпушувач — 2 ч. л.;
  • борошно пшеничне — 100 г;
  • кабачковий сік — 70 мл.

Для начинки

  • кабачки — 200 г;
  • капуста молода — 100 г;
  • цибуля порей — 50 г;
  • рослинна олія — 3 ст. л.;
  • сіль - до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Кабачок натираємо на великій тертці, солимо, перемішуємо і відставляємо на якийсь час.
  2. Порей нарізаємо кільцями, шаткуємо капусту, віджимаємо кабачки. Все відправляємо в сковороду з олією. Обсмажуємо протягом 5 хвилин.
  3. Для приготування тіста збиваємо яйця із сіллю у піну. В отриману масу додаємо олію і знову збиваємо.
  4. Змішуємо розпушувач з мукою, 50 г суміші відправляємо в яйця і перемішуємо. У цю масу вичавлюємо сік із кабачка. Перемішуємо тісто і всипаємо борошно, що залишилося, з розпушувачем. Розмішуємо до однорідності, відправляємо тісто в сковороду та рівномірно розподіляємо.
  5. Вогонь зменшуємо до мінімуму, накриваємо кришкою і готуємо близько 15 хвилин. Після цього вимикаємо вогонь, залишаємо відкритий пиріг на 5 хвилин, після чого подаємо до столу.

Раніше ми розповідали, як приготувати з кабачків незвичайні оладки. Спробуйте вам точно сподобається.