Новорічний пиріг з журавлиною та вишнею
- Автор
- Дата публикации
- Автор

-
30 мин
Приготовление
-
6
порций
Для начинки пирога використовують свіжі або заморожені ягоди вишні та журавлини.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
250 гр. сметани;
145 гр. м'якого вершкового масла;
100 гр. цукру;
1,5 склянки борошна;
2 ст . л. розпушувача.
360 гр. вишні без кісточок;
170 гр. журавлини;
2 ложки крохмалю.
110 мл. молока;
1 яйце;
Ванільний цукор (пакетик)
Способ приготовления
Збийте масло, сметану та цукор. Додайте борошно, розпушувач і приготуйте пружне тісто.Викладіть тісто на форму, змащену маслом і далі формуйте бортики.Не використовуйте качалку! Розкачайте руками.Тісто з формою приберіть в холодильник на півгодини.Чисті ягоди покладіть на тісто і зверху посипати крохмалем.Звичайний і ванільний цукор змішайте, додайте молоко і яйце. Злегка збийте.Залийте пиріг сумішшю і поставте в духовку на півгодини.Температура повинна бути 195 градусів. Як і з чим подаватиПодавати до чаю, можна з
клюквенным джемом.