Найпопулярніший спосіб приготування омлету з шинкою

Автор
1
  • 15 мин

    Приготовление

  • 2

    порции

Омлет - улюблена багатьма страва, частоми їмо його на сніданок або обід, поряд з яєчнею і різними кашами. Особливою популярністю у всьому світі користуються омлети з шинкою.

Способ приготовления

Приготувати дві миски. Яйце розбити так, щоб жовток залишився в одній з скорлупок. Відокремити білки від жовтків з усіх яєць. Одну з шкарлупок відкласти в сторону - вона ще стане в нагоді. У справжніх омлетах білок і жовток обов'язково збиваються окремоБілки збити за допомогою виделки до появи прозорої піни. Збити жовтки. Збиті білки і жовтки з'єднати разом. Додати в яєчну масу молоко з розрахунку половинка шкарлупки молока на одне яйце. Для додання омлету щільнішої консистенції в суміш можна додати трохи просіяного пшеничного борошна.Посолити, поперчити за смаком.Розігріти сковороду. Розтопити вершкове масло або влити рослинне. Коли масло розтопиться, влити яєчну суміш і накрити кришкою, змащеній маслом з внутрішньої сторони.Коли поверхня омлету почне підсихати, акуратно широкою лопаткою підчепити його знизу. Омлет повинен легко відокремитися від сковороди. Іншою лопаткою притиснути його зверху і швидко перевернути.Через 3 хв. омлет готовий.Для приготування начинки шинку нарізати тонкими смужками 0,5 см шириною. Помідор вимити і нарізати квадратиками 1х1 см. Обсмажити шинку і помідор в невеликій кількості рослинного масла. На обсмажену з двох сторін омлет рівним шаром викласти шинку з помідорами і скласти омлет навпіл.

Як і з чим подавати

Перед подачею можна прикрасити листочками зелені.

Смачного!