Завдяки цим хитрощам у бабусі завжди виходив пишний омлет

Читать на русском
Автор
1331
Бабусині лайфхаки вам точно знадобляться
Бабусині лайфхаки вам точно знадобляться. Фото Сегодня

У вас вийде пишний, як у дитинстві, омлет

Омлет — один із найпопулярніших сніданків. Рецептів його приготування — неймовірна безліч: ми пробували сирний омлет, омлет з яблуками та з різноманітними овочами.

Однак найсмачніший, найпишніший омлет виходить у бабусі. Разом з OBOZ.UA розповімо про невеликі хитрощі, завдяки яким ви снідатимете із задоволенням. Омлет вийде бездоганним та з повітряною текстурою.

Як приготувати омлет

Для фантастичного блюда необхідно дотримуватися правильних пропорцій: 1 столова ложка молока та 0,5 столової ложки борошна на кожне яйце. Кількість інгредієнтів має бути прямо пропорційною до кількості яєць.

Замість того, щоб збивати яйця, акуратно перемішайте їх віночком або вилкою. Збивання може призвести до більш щільного, менш повітряного результату.

Для приготування ідеального омлету необхідно брати маленьку сковороду – так омлет не розтечеться та підніметься. Перед відправленням яєчної суміш гарячу поверхню потрібно розігріти. Це допоможе досягти бажаної текстури.

Якщо для приготування омлету ви використовуєте сковороду, накрийте кришкою, як тільки омлет почне підрум’янюватися. Це створить контрольоване середовище для ефективного підняття омлету.

Не знімайте кришку зі сковороди та не відчиняйте дверцята духовки. Дайте омлету спокійно приготуватись приблизно 5-7 хвилин, щоб він піднявся і схопився.

Рекомендуємо приготувати на сніданок іспанську тортилью за рецептом "Телеграфа". Це чудовий спосіб нагодувати всю родину.