Дідусь готував картоплю тільки так: страву, яку близькі вимагатимуть щодня
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 920
!["Дідусева" картопля також сподобається і вашим близьким](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/5/ec/3b8497a3-72e50a5c955f3ef7f77a4e86191b1ec5.png?v=2524_1)
Згадайте дитинство з улюбленою стравою
Картопля – один із найпопулярніших продуктів на нашій кухні. Ми дуже любимо і картопляне пюре, і запікаємо картоплю по-селянськи, і смажимо її.
Сьогодні разом з food.znaj.ua ми посмажимо картопля за дідівським методом — із сосисками та часником. Смачна і ситна страва легко готується з найпростіших продуктів.
Як приготувати смажену картоплю з сосисками та часником.
Інгредієнти:
- картопля — 500 г;
- сосиски — 150 г;
- яйця — 2-3 шт.;
- цибуля ріпчаста — 70 г;
- часник — 2-3 зубчики;
- олія соняшникова — 30-45 мл (2-3 ст. ложки);
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- петрушка свіжа (для подачі) — 2-3 гілочки.
Спосіб приготування:
- Готуємо потрібні продукти. Цибулю чистимо, нарізаємо тонкими чвертькільцями. Сосиски нарізаємо кружальцями. Картоплю чистимо, нарізаємо тонкими півкільцями.
- Викладаємо підготовлену картоплю на розігріту з олією сковороду. Періодично помішуючи, обсмажуємо протягом 5-7 хвилин до часткового підрум’янювання.
- Через зазначений час додаємо цибулю, перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою сковороду і періодично помішуючи, готуємо на маленькому вогні близько 5 хвилин.
- До картоплі додаємо сосиски та пропущений через прес часник. Вогонь робимо більше та обсмажуємо без кришки ще 2-3 хвилини.
- В окрему миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, чорний мелений перець, перемішуємо та заливаємо картоплю. Накриваємо кришкою, смажимо на маленькому вогні 2-3 хвилини.
Раніше ми розповідали, як готували картоплю 200 років тому. Цей дивовижний рецепт ви напевно захочете спробувати.