Дідусь готував картоплю тільки так: страву, яку близькі вимагатимуть щодня

Читать на русском
Автор
920
"Дідусева" картопля також сподобається і вашим близьким
"Дідусева" картопля також сподобається і вашим близьким. Фото food.znaj.ua

Згадайте дитинство з улюбленою стравою

Картопля – один із найпопулярніших продуктів на нашій кухні. Ми дуже любимо і картопляне пюре, і запікаємо картоплю по-селянськи, і смажимо її.

Сьогодні разом з food.znaj.ua ми посмажимо картопля за дідівським методом — із сосисками та часником. Смачна і ситна страва легко готується з найпростіших продуктів.

Як приготувати смажену картоплю з сосисками та часником.

Інгредієнти:

  • картопля — 500 г;
  • сосиски — 150 г;
  • яйця — 2-3 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 70 г;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • олія соняшникова — 30-45 мл (2-3 ст. ложки);
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • петрушка свіжа (для подачі) — 2-3 гілочки.

Спосіб приготування:

  1. Готуємо потрібні продукти. Цибулю чистимо, нарізаємо тонкими чвертькільцями. Сосиски нарізаємо кружальцями. Картоплю чистимо, нарізаємо тонкими півкільцями.
  2. Викладаємо підготовлену картоплю на розігріту з олією сковороду. Періодично помішуючи, обсмажуємо протягом 5-7 хвилин до часткового підрум’янювання.
  3. Через зазначений час додаємо цибулю, перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою сковороду і періодично помішуючи, готуємо на маленькому вогні близько 5 хвилин.
  4. До картоплі додаємо сосиски та пропущений через прес часник. Вогонь робимо більше та обсмажуємо без кришки ще 2-3 хвилини.
  5. В окрему миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, чорний мелений перець, перемішуємо та заливаємо картоплю. Накриваємо кришкою, смажимо на маленькому вогні 2-3 хвилини.

Раніше ми розповідали, як готували картоплю 200 років тому. Цей дивовижний рецепт ви напевно захочете спробувати.