Секрети, завдяки яким у шеф-кухарів ніколи не буває гумового м’яса

Читать на русском
Автор
1039
Ваше м’ясо буде завжди ніжним та м’яким
Ваше м’ясо буде завжди ніжним та м’яким. Фото ukr.media

Усі захочуть дізнатися про ваші секрети

Без м’яса важко уявити наше життя. Ми готуємо його на вечерю, робимо незвичайні запіканки і додаємо в найрізноманітніші салати.

Все ж таки іноді у кожного кулінара м’ясо виходить жорстким. Разом із "ТСН" поділимося хитрощами, які використовують шеф-кухарі у ресторанах. У них ніколи не буває "гумового чобота" на тарілці.

Як приготувати м'яке м’ясо

Щоб м’ясо вийшло м’яким, його можна замаринувати. Однак тут все залежить від того, що саме ви збираєтесь готувати.

Розм’якшити м’ясо допоможе гірчиця. Просто натріть нею шматок м’яса, залиште в холодильнику на ніч, а вранці запікайте в духовці.

Якщо ж додати до гірчиці ложку меду, у вас вийде незвичайний медово-гірчичний маринад. У ньому можна тушкувати чи запікати м’ясо.

М’ясо стане м’якшим, якщо перед приготуванням натерти його майонезом, лимоном або залити кефіром на ніч. А ось якщо ви збираєтеся варити м’ясо, Тоді до бульйону краще додати кілька столових ложок оцту, горілки чи лимонного соку.

Добре м’ясо перед приготуванням розм’якшує сода. Якщо в морозильній камері залежав шматок старого м’яса, просто натріть його содою і залишити в холодильнику на 2 години. Але не забудьте перед приготуванням промити його.

Соду можна додавати й до бульйону під час варіння. Але сам бульйон потім доведеться вилити.

М’ясо вийде після варіння м’яким, якщо його правильно порізати. Для цього спочатку опустіть в окріп одним великим шматком. Через кілька хвилин зменште вогонь до мінімуму та варіть під кришкою до готовності. Так м’ясо стане соковитішим і отримає приємний смак від доданих спецій.

У бульйон при варінні м’яса можна додати ложку оцту або кілька ложок лимонного соку і готувати на маленькому вогні. Завдяки кислоті м’ясні волокна розм’якшуються, тому сама страва стане м’якою. Однак після приготування продукту бульйон краще вилити.

Завдяки нашим порадам у вас вийде м’яке та соковите м’ясо. А щоб воно швидко розморозилося перед приготуванням, скористайтесь хитрощами "Телеграфа".