Поширена помилка: "м’ясна" погрішність, яка псує супи та холодець

Читать на русском
Автор
10951
Вся річ у тому, як варити м’ясний бульйон
Вся річ у тому, як варити м’ясний бульйон. Фото 24 канал

Багато хто робить так і помиляється

Ми розповідали, як варити холодець, щоб було і смачно, і красиво. Тепер ділимось порадами щодо приготування бульйону як для цієї страви, так і для різноманітних супів.

Якщо вам траплялося, щоб заощадити пару дорогоцінних хвилин, для бульйону використовувати заморожене м’ясо — цей матеріал для вас. Разом з Pixelinform розповідаємо, чому не варто так робити.

Часто кулінари буквально дістають шматок свинини або яловичини з морозильної камери і одразу опускають у каструлю з водою та ставлять на плиту. Але якщо будете так чинити, бульйон може зіпсуватись, ще навіть не зварившись.

Вся справа в тому, що шматок м’яса буде танути нерівномірно. Так білок на верхніх частинах згорнеться в окропі, коли всередині м’ясо залишиться замороженим.

Про прозорість першої страви можна буде забути. Також такий бульйон, через нерівномірно приготоване м’ясо, навряд матиме приємний смак та аромат.

І виправити водянистий бульйон вже Буде неможливо. Не допоможе навіть додавання овочів чи спецій. Та й саме м’ясо навряд чи матиме гарний смак.

Саме тому, якщо плануєте готувати м’ясний бульйон, краще подбати про розморожування м’яса заздалегідь. Також ми розповідали, скільки цибулі додавати в котлети.