Поширена помилка: "м’ясна" погрішність, яка псує супи та холодець
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 10951
![Вся річ у тому, як варити м’ясний бульйон](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/0c/191fbd87-14b05155a5b8fc5ceb081d2725d300c7.jpg?v=0803_1)
Багато хто робить так і помиляється
Ми розповідали, як варити холодець, щоб було і смачно, і красиво. Тепер ділимось порадами щодо приготування бульйону як для цієї страви, так і для різноманітних супів.
Якщо вам траплялося, щоб заощадити пару дорогоцінних хвилин, для бульйону використовувати заморожене м’ясо — цей матеріал для вас. Разом з Pixelinform розповідаємо, чому не варто так робити.
Часто кулінари буквально дістають шматок свинини або яловичини з морозильної камери і одразу опускають у каструлю з водою та ставлять на плиту. Але якщо будете так чинити, бульйон може зіпсуватись, ще навіть не зварившись.
Вся справа в тому, що шматок м’яса буде танути нерівномірно. Так білок на верхніх частинах згорнеться в окропі, коли всередині м’ясо залишиться замороженим.
Про прозорість першої страви можна буде забути. Також такий бульйон, через нерівномірно приготоване м’ясо, навряд матиме приємний смак та аромат.
І виправити водянистий бульйон вже Буде неможливо. Не допоможе навіть додавання овочів чи спецій. Та й саме м’ясо навряд чи матиме гарний смак.
Саме тому, якщо плануєте готувати м’ясний бульйон, краще подбати про розморожування м’яса заздалегідь. Також ми розповідали, скільки цибулі додавати в котлети.