Тірамісу, яке підкорило серця італійців: готуємо найсмачніший десерт

Читать на русском
Автор
3101
Тірамісу - це не просто десерт, це шедевр італійської кулінарії (фото створене з допомогою ШІ)
Тірамісу - це не просто десерт, це шедевр італійської кулінарії (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Простий рецепт приготування тірамісу, який не вимагає особливих кулінарних навичок

Тірамісу є одним з найбільш відомих десертів у світі. Його ніжний, кремовий смак та багатий аромат кави зачаровують з першої ложки.

Приготувати тірамісу в домашніх умовах нескладно. Для цього вам знадобляться наступні складові:

  • Печиво савоярді — 200 г
  • Сир маскарпоне — 500 г
  • Вершки 33% — 500 мл
  • Кава — 300 мл
  • Ликер (коньяк, ром, amaretto) — 50 мл
  • Какао-порошок — для присипки

Приготування:

  1. Приготуйте каву. Для цього заваріть 300 мл міцної кави і дайте їй охолонути.
  2. Додайте до кави 50 мл лікеру і перемішайте.
  3. Печиво савоярді по черзі опускайте в каву, щоб воно добре просочилося.
  4. У великій мисці збийте сир маскарпоне з цукром до однорідності.
  5. Додайте до маскарпоне збиті вершки і обережно перемішайте.
  6. У форму для десерту викладіть шар печива, просоченого кавою.
  7. Зверху викладіть шар крему.
  8. Повторіть шари, чергуючи печиво і крем.
  9. Верхній шар десерту посипте какао-порошком.
  10. Поставте тірамісу в холодильник на 2-3 години, щоб він добре просочився.

Поради:

  • Для приготування тирамісу ви можете використовувати будь-який вид лікеру, який вам подобається.
  • Якщо ви не любите алкоголь, ви можете замінити його на молоко або вершки.
  • Для того, щоб тірамісу був більш ніжним, ви можете використовувати вершковий сир Philadelphia замість маскарпоне.

Смачного!

Раніше "Телеграф" розповідав, про рецепт пирога, без якого італійці не святкують Різдво.