Тірамісу, яке підкорило серця італійців: готуємо найсмачніший десерт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3101
![Тірамісу - це не просто десерт, це шедевр італійської кулінарії (фото створене з допомогою ШІ)](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/38/2d2996ed-294d2e5956f7148dc3bb1ea4b8139383.png?v=4245_1)
Простий рецепт приготування тірамісу, який не вимагає особливих кулінарних навичок
Тірамісу є одним з найбільш відомих десертів у світі. Його ніжний, кремовий смак та багатий аромат кави зачаровують з першої ложки.
Приготувати тірамісу в домашніх умовах нескладно. Для цього вам знадобляться наступні складові:
- Печиво савоярді — 200 г
- Сир маскарпоне — 500 г
- Вершки 33% — 500 мл
- Кава — 300 мл
- Ликер (коньяк, ром, amaretto) — 50 мл
- Какао-порошок — для присипки
Приготування:
- Приготуйте каву. Для цього заваріть 300 мл міцної кави і дайте їй охолонути.
- Додайте до кави 50 мл лікеру і перемішайте.
- Печиво савоярді по черзі опускайте в каву, щоб воно добре просочилося.
- У великій мисці збийте сир маскарпоне з цукром до однорідності.
- Додайте до маскарпоне збиті вершки і обережно перемішайте.
- У форму для десерту викладіть шар печива, просоченого кавою.
- Зверху викладіть шар крему.
- Повторіть шари, чергуючи печиво і крем.
- Верхній шар десерту посипте какао-порошком.
- Поставте тірамісу в холодильник на 2-3 години, щоб він добре просочився.
Поради:
- Для приготування тирамісу ви можете використовувати будь-який вид лікеру, який вам подобається.
- Якщо ви не любите алкоголь, ви можете замінити його на молоко або вершки.
- Для того, щоб тірамісу був більш ніжним, ви можете використовувати вершковий сир Philadelphia замість маскарпоне.
Смачного!
Раніше "Телеграф" розповідав, про рецепт пирога, без якого італійці не святкують Різдво.