"Послухайте" борошно та інші способи визначити його якість
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 3588
Вас не обдурить жоден покупець
Ароматні пишні оладки, апетитні пироги та домашній хліб неможливо приготувати без борошна. Саме тому воно є в кухонній шафці практично будь-якого кулінара.
Разом з "УНІАН" розповімо, як можна визначити якість борошна ще у магазині та перевірити його в домашніх умовах. Так ви не витратите гроші дарма.
Як вибрати в магазині якісне борошно
Якщо ви хочете придбати борошно хорошої якості та не витратити гроші даремно, потрібно звертати увагу на кілька важливих нюансів:
- завжди купуйте продукт у паперовій або картонній упаковці;
- стисніть трохи пачку — борошно має трохи похрускувати. Це ознака якісного продукту;
- перевірте вказану на упаковці вагу — вона повинна відповідати фактичній;
- Зверніть увагу на термін зберігання борошна — він повинен бути не більше 6 місяців.
Як визначити якість продукту вдома
Для першого способу вам необхідно просто висипати трохи борошна на стіл та звернути увагу на консистенцію продукту. Якщо вона однорідна, без більших вкраплень і без сторонніх добавок — ви вибрали якісний товар. Якщо ви спробуєте розтерти якісний продукт між пальцями, він трохи скрипітиме і сипатиметься. Якщо борошно скочується в грудку — воно відлигло.
Спробуйте борошно на смак — він має бути нейтральним. Гіркота або смак цвілі — ознака того, що краще продукт не вживати в їжу.
Ще один спосіб визначити якість борошна – розбавити невелику кількість продукту водою у пропорції 1:1. Білий колір і відсутність осаду говорить про високу якість товару.
А щоб у муці не завелося жучків, головне правильно її зберігати. Ні грама продукту не полетить на смітник!