Для ідеальних дерунів потрібно лише два продукти: правильний порядок дій, з яким страва буде смачнішою, ніж в ресторані (відео)

Читать на русском
Автор
5671
Такі деруни виходять нереально смачними
Такі деруни виходять нереально смачними. Фото Скриншот

Лише картопля і цибуля — нічого зайвого

Ми розповідали, як приготувати тоненькі млинці без борошна. Борошно насправді не потрібно додавати у ще одну страву, а саме деруни.

Без борошна і яйця картопляники виходять нереально смачними та хрусткими. Секрет у тому, щоб повернути крохмаль, що вийшов із картоплі, назад у тісто. Про це у своєму відео розповів кулінарний блогер Олексій Крючков.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 300-400 г цибулі
  • 0,5 ч.л солі
  • перець до смаку

Спосіб приготування:

  1. Чистимо картоплю. Натираємо її на найдрібнішій тертці або користуємось відповідною насадкою кухонного комбайна.
  2. Натерту картоплю відкидаємо на друшляк, який стоїть над іншою мискою. Даємо їй пустити сік. Рідину, яка стекла з картоплі, зливаємо, однак крохмаль, який залишається на дні, треба обовʼязково повернути до картоплі.
  3. Додаємо до картоплі натерту цибулю. Солимо та перчимо суміш, ретельно вимішуємо. Одразу починаємо смажити.
  4. Готуємо на олії, на добре розігрітій сковороді. Викладаємо картопляне тісто столовою ложкою та смажимо деруни до золотистої скоринки з обох боків. Викладаємо готові деруни на паперову серветку — щоб прибрати зайву олію.

Деруни виходять хрусткі зовні та нереально ніжні всередині. Традиційно їх їдять зі сметаною. Також ми розповідали, як приготувати особливо смачні котлети.