Для найкрасивіших мереживних млинців: відома правильна пропорція тіста

Читать на русском
Автор
17705
Такі млинці виходять особливо апетитними
Такі млинці виходять особливо апетитними. Фото lifestyle-ua.com

Ідеальні млинці на Масляну

Ми розповідали, як приготувати смачне яблучне печиво. Тепер ділимось рецептом дуже вишуканих мереживних млинців. Обов’язково приготуйте їх на Масляну.

Ці млинці виходять дуже красивими, адже на їх поверхні є численні маленькі дірочки, завдяки чому поверхня млинця стає схожою на мереживо. Продукти для них потрібні найпростіші і навіть часу це багато не забере. Як приготувати такі млинці, розповіли на ProstoWay.

Інгредієнти:

  • 500 мл молока
  • ½ пакетика сухих дріжджів
  • 2 ст. л. цукру
  • 250 г борошна
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • cіль до смаку

Спосіб приготування:

  1. Дістаємо молоко з холодильника за 30 хвилин до приготування. Злегка підігріваємо молоко в мікрохвильовці до теплого стану (не гарячого!).
  2. Додаємо дріжджі та цукор до теплого молока. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин до появи бульбашок.
  3. Додаємо в молоко борошно, яйце, олію та сіль. Ретельно перемішуємо тісто до однорідної маси, щоб не було грудочок. Використовуємо блендер для кращого результату.
  4. Накриваємо миску з тістом рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин. Розігріваємо сковороду на середньому вогні.
  5. Змащуємо сковороду олією (лише перед першим млинцем). Наливаємо на сковороду ополоник тіста, розподіляючи його по всій поверхні.
  6. Смажимо млинець з обох боків до золотистого кольору. Повторюємо з рештою тіста.

Також ми ділились рецептом смачного сметанного торта. Це відмінний десерт для сімейних застіль.