Так роблять кухарі у ресторанах: один секретний інгредієнт — і м’ясо буде фантастичним

Читать на русском
Автор
6883
Секрет вдалого маринаду для м’яса та риби
Секрет вдалого маринаду для м’яса та риби. Фото Pixabay

Так м’ясо виходить особливо смачним

Ми розповідали, в якому порядку закладати овочі в борщ, щоб не зіпсувати страву. Тепер ділимось порадами, які допоможуть приготувати дуже смачне м’ясо.

Разом із ProstoWay ділимось цікавим лайфхаком. Є три причини, чому кухарі додають олію при маринуванні м'яса чи риби.

Рівномірний розподіл спецій

Олія допомагає розчинити спеції, розподіляючи їх рівномірно по всій товщі м'яса або риби. Це важливо, особливо якщо стоїть завдання замаринувати велику кількість продуктів — так ви будете впевнені, що кожен шматочок ароматний та смачний. Також для нежирних сортів м'яса, таких як куряча грудка або телятина це має цікавий відтінок смаку.

Запобігання обвітрюванню

Олія створює на поверхні продукту захисну плівку, яка запобігає втраті вологи. Це допомагає м'ясу або рибі зберегти свою соковитість і ніжний смак, що особливо актуально при тривалому маринуванні.

Заміна жиру при обсмажуванні

Найкраща частина — якщо ви маринували м'ясо або рибу з олією, вам більше не потрібно буде додавати окремий жир при обсмажуванні. Це допоможе вам приготувати страву без зайвого жиру і калорій.

Отже, додавання олії при маринуванні м'яса або риби має ряд переваг. Страва буде ароматною, смачною і соковитою. Також ми розповідали про тонкощі приготування смачної овочевої засмажки.