Знадобиться тільки картопля, часник та спеції: ситна вечеря для всієї родини

Читать на русском
Автор
2406
Картопелька вийде ароматною та соковитою
Картопелька вийде ароматною та соковитою. Фото ukrainianpeople.us

Приготуйте — і близьких за вуха не відтягнете

Картопля – дуже популярний продукт на нашій кухні. Ми смажимо його, готуємо картопляне пюре і робимо найрізноманітніші запіканки.

Якщо не хочеться довго стояти на кухні, рекомендуємо приготувати картоплю з часником. Ця ситна і проста страва буквально з того, що є під рукою, швидко нагодує всю родину. І дорослі, і діти встануть з-за столу, тільки коли на тарілці не залишиться ні шматочка. Рецептом діляться "Ідеї для сніданку та вечері".

Як приготувати запечену картоплю з часником

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг.;
  • часник – 8 зубчиків;
  • оливкова олія – 70 мл.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • петрушка – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю ретельно миємо. Не чистячи, розрізаємо її на 4 частини та складаємо у велику миску.
  2. Додаємо до підготовленої картоплі оливкову олію, сіль, перець та часник. Все ретельно перемішуємо, щоб все було вкрите масляно-часниковою сумішшю.
  3. Викладаємо підготовлену картоплю у форму для запікання та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 45 – 60 хвилин до готовності.
  4. Готову запечену картоплю дістаємо з духовки, посипаємо нарізаною петрушкою і подаємо на стіл.

Якщо любите запечену картоплю, запікайте її по-італійськи. Смачно – пальчики оближете.