Знадобиться тільки картопля, часник та спеції: ситна вечеря для всієї родини
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2396
Приготуйте — і близьких за вуха не відтягнете
Картопля – дуже популярний продукт на нашій кухні. Ми смажимо його, готуємо картопляне пюре і робимо найрізноманітніші запіканки.
Якщо не хочеться довго стояти на кухні, рекомендуємо приготувати картоплю з часником. Ця ситна і проста страва буквально з того, що є під рукою, швидко нагодує всю родину. І дорослі, і діти встануть з-за столу, тільки коли на тарілці не залишиться ні шматочка. Рецептом діляться "Ідеї для сніданку та вечері".
Як приготувати запечену картоплю з часником
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг.;
- часник – 8 зубчиків;
- оливкова олія – 70 мл.;
- сіль, перець – за смаком;
- петрушка – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Картоплю ретельно миємо. Не чистячи, розрізаємо її на 4 частини та складаємо у велику миску.
- Додаємо до підготовленої картоплі оливкову олію, сіль, перець та часник. Все ретельно перемішуємо, щоб все було вкрите масляно-часниковою сумішшю.
- Викладаємо підготовлену картоплю у форму для запікання та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 45 – 60 хвилин до готовності.
- Готову запечену картоплю дістаємо з духовки, посипаємо нарізаною петрушкою і подаємо на стіл.
Якщо любите запечену картоплю, запікайте її по-італійськи. Смачно – пальчики оближете.