Гості проситимуть добавки: рецепт хрусткої картоплі по-селянськи

Читать на русском
Автор
10321
Така вечеря не лише смачна, а й легка в приготуванні
Така вечеря не лише смачна, а й легка в приготуванні. Фото Freepik

Дешевшого рецепта не існує

Картопля по-селянськи — універсальний гарнір. Вона чудово смакує з куркою, м’ясом і навіть просто з часниковим соусом. Однак не всім вміють готувати картоплю по-селянськи.

Ідеальна картопля по-селянськи хрустка зовні, але ніжна і м’яка всередині. Рецептом поділилися на порталі "Школа Життя".

Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи

Інгредієнти:

  • Картопля – 600 гр;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Копчена паприка – 0,5 ч.л.;
  • Чебрець, сіль, перець – на свій смак.

Спосіб приготування

  1. Картоплю ретельно миємо та просушуємо. Нарізаємо її на невеликі шматочки.
  2. Кидаємо картоплю в киплячу воду і варимо 5 хвилин. Важливо не переварити її.
  3. Кладемо картоплю в миску, поливаємо олією, додаємо приправи. Ретельне перемішуємо.
  4. Розігріваємо духовку до 220 градусів і ставимо картоплю випікатися. Для цього її треба викласти на пергамент.
  5. Випікаємо, орієнтуючись не на час, а на її зовнішній вигляд. Нам потрібна золотиста скоринка.
  6. Поливаємо гарячу картоплю олією з часником — і страва готова.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати смачнющий вінегрет. Один інгредієнт зробить цей салат вашим улюбленим.