Жодної воні на кухні: ось як можна позбутися неприємних запахів

Читать на русском
Автор
7974
Способів вирішення проблеми багато
Способів вирішення проблеми багато. Фото pexels.com

Виявляється, все дуже легко

Немає нічого кращого за аромат смачної домашньої їжі. Однак деякі запахи можуть стати неприємними.

Наприклад, риба, спеції, цибуля та часник, часто стають причиною неприємних запахів на кухні. Разом із "ТСН" розповімо, як легко позбутися неприємних запахів на кухні.

Як позбудеться неприємних запахів на кухні

Один із найпростіших, але дієвих способів – закривати кришки на каструлях під час приготування їжі. Це не лише обмежить поширення різких запахів, а й знизить вологість у будинку.

Найчастіше забирайтеся під час приготування їжі, швидко протираючи поверхні від пролитої рідини або жиру. Достатньо швидкого протирання, а очистити кухонні шафи від жиру можна і пізніше. Також варто вимити сковороду, посуд для запікання – це запобігатиме накопиченню частинок їжі та запаху надалі.

Ключ до усунення запахів — провітрювання кухні. Переконайтеся, що потік повітря проходить по всій кімнаті та запахи не застоюються.

Найбільш ефективний спосіб позбутися стійких запахів — використання витяжки під час приготування їжі та протягом короткого часу після нього. Якщо її немає – можна просто відкрити вікна та влаштувати невеликий протяг. Це позбавить небажаних запахів і допоможе покращити якість повітря у приміщенні.

Також варто перевірити відра для сміття — це одне з найчастіших джерел неприємних запахів на кухні. Важливо регулярно виносити сміття, щоб уникнути скупчення харчових відходів та пов’язаних із ними запахів.

Поліпшити аромат у кімнаті допоможуть ароматичні свічки. Найкраще працює цитрусовий аромат.

Відмінно видаляє жир і поглинає різноманітні запахи харчова сода. Невелику кількість можна залишити в холодильнику або на стільниці — її гранули нейтралізує весь сморід на кухні.

Не залишайте немитий посуд. Частинки їжі затримуватимуться довше, і згодом на кухні з’явиться неприємний запах. Тому краще одразу вимити весь посуд.

У чистоті краще містити й раковину. Очищення зливного отвору кухонної раковини та підтримання чистоти в зоні миття потрібні для створення приємного запаху на кухні.

Також варто чистити кухонну техніку. Це також допоможе зробити вашу кухню приємно пахнучою.

Раніше ми розповідали, як прибрати запах зі відра для сміття. Ви позбавитеся проблеми легко.