Ви зробите неможливе: "Медовик" із секретом вийде втричі смачнішим за класичний
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 7741
Усі точно здивуються і запитуватимуть рецепт
Солодкий домашній "Медовик" – завжди чудова ідея для сімейних посиденьок та зустрічей із друзями за святковим столом. А щоб урізноманітнити улюблений десерт, можна при приготуванні крему трохи лимона.
Саме лимонний крем додасть улюбленим ласощам пікантну кислинку. У цей торт за рецептом "Важно знать" ви закохаєтеся з першого шматочка, тому варто одразу подвоювати усі інгредієнти.
Як приготувати лимонний "Медовик"
Інгредієнти:
- 280 г борошна;
- 200 г меду;
- 150 г цукру;
- 1,5 ст. л. рослинної олії;
- 2 ч. л. розпушувача;
- 5 курячих яєць.
Для крему:
- 1 л молока;
- 160 г цукру;
- 80 г кукурудзяного крохмалю;
- 1 великий лимон;
- 4 яєчні жовтки.
Спосіб приготування:
- В окремій мисці змішуємо яйця та цукор. Збиваємо все в пишну масу. Додаємо розтоплений мед, олію, просіяне борошно з розпушувачем і перемішуємо все блендером.
- Форму застеляємо пергаментом, виливаємо тісто і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Даємо бісквіту охолонути.
- В окрему каструлю висипаємо крохмаль та цукор. Додаємо жовтки та невелику кількість молока. Все перемішуємо до однорідного стану і додаємо молоко, що залишилося. Відправляємо масу на середній вогонь і помішуючи, готуємо до загусання крему.
- Гарячий крем переливаємо в окремий посуд, додаємо цедру та сік лимона. Все накриваємо харчовою плівкою та залишаємо охолоджуватися.
- З бісквіта зрізаємо верхівку і перетворюємо її на крихту.
- Корж, що залишився, розрізаємо на 3 рівні частини, кожну змащуємо кремом вгорі, внизу і з боків. Формуємо торт, посипаємо його крихтами та відправляємо в холодильник на кілька годин.
А якщо не хочеться довго вовтузитися з "Медовиком", приготуйте його на сковороді. Такий лінивий варіант торта вам точно сподобається.