Ви зробите неможливе: "Медовик" із секретом вийде втричі смачнішим за класичний

Читать на русском
Автор
7702
Торт вийде повітряним та дуже смачним
Торт вийде повітряним та дуже смачним. Фото vazhnoznat.com

Усі точно здивуються і запитуватимуть рецепт

Солодкий домашній "Медовик" – завжди чудова ідея для сімейних посиденьок та зустрічей із друзями за святковим столом. А щоб урізноманітнити улюблений десерт, можна при приготуванні крему трохи лимона.

Саме лимонний крем додасть улюбленим ласощам пікантну кислинку. У цей торт за рецептом "Важно знать" ви закохаєтеся з першого шматочка, тому варто одразу подвоювати усі інгредієнти.

Як приготувати лимонний "Медовик"

Інгредієнти:

  • 280 г борошна;
  • 200 г меду;
  • 150 г цукру;
  • 1,5 ст. л. рослинної олії;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 5 курячих яєць.

Для крему:

  • 1 л молока;
  • 160 г цукру;
  • 80 г кукурудзяного крохмалю;
  • 1 великий лимон;
  • 4 яєчні жовтки.

Спосіб приготування:

  1. В окремій мисці змішуємо яйця та цукор. Збиваємо все в пишну масу. Додаємо розтоплений мед, олію, просіяне борошно з розпушувачем і перемішуємо все блендером.
  2. Форму застеляємо пергаментом, виливаємо тісто і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Даємо бісквіту охолонути.
  3. В окрему каструлю висипаємо крохмаль та цукор. Додаємо жовтки та невелику кількість молока. Все перемішуємо до однорідного стану і додаємо молоко, що залишилося. Відправляємо масу на середній вогонь і помішуючи, готуємо до загусання крему.
  4. Гарячий крем переливаємо в окремий посуд, додаємо цедру та сік лимона. Все накриваємо харчовою плівкою та залишаємо охолоджуватися.
  5. З бісквіта зрізаємо верхівку і перетворюємо її на крихту.
  6. Корж, що залишився, розрізаємо на 3 рівні частини, кожну змащуємо кремом вгорі, внизу і з боків. Формуємо торт, посипаємо його крихтами та відправляємо в холодильник на кілька годин.

А якщо не хочеться довго вовтузитися з "Медовиком", приготуйте його на сковороді. Такий лінивий варіант торта вам точно сподобається.