Що зробити з гречкою перед варінням, щоб гарнір був найсмачнішим: простий кулінарний трюк

Читать на русском
Автор
14230
Тонкощі приготування смачної гречки
Тонкощі приготування смачної гречки. Фото w-n.com.ua

Гарнір стане значно смачнішим

Ми розповідали, які помилки псують смак шашлику. Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе вам смачно приготувати гречку.

Гречана каша – це не просто "рідний" гарнір, який багато з нас їли з дитинства. Це корисна та смачна страва, яка може стати справжньою кулінарною перлиною, якщо знати деякі хитрощі. Про одну з таких хитрощів розповіли на Pixelinform.

Вона полягає у вимочуванні гречки. Багато хто не знає про цей метод, але він дійсно може покращити смак та текстуру каші.

Як вимочувати гречку

  1. Переберіть крупу. Видаліть з гречки сміття, камінці та темні зерна.
  2. Промийте гречку холодною водою. Цей крок допоможе видалити пил та дрібне сміття.
  3. Залийте гречку холодною водою в співвідношенні 1:2 (на одну частину крупи дві частини води). Додайте до води ложку лимонного соку або яблучного оцту.
  4. Залиште гречку замочуватися на 2 години. За цей час крупа стане м'якшою, а каша буде більш розсипчастою.
  5. Злийте воду та промийте гречку ще раз. Відваріть.

Так гречана каша стає більш ароматною та насиченою на смак. Вимочування допомагає гречці не розвалюватися під час варіння і не ставати "клейкою".

Спробуйте вимочити гречку перед варінням, і ви помітите різницю. Також ми розповідали, як приготувати особливо смачні відбивні.