Що зробити з гречкою перед варінням, щоб гарнір був найсмачнішим: простий кулінарний трюк
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 14230
Гарнір стане значно смачнішим
Ми розповідали, які помилки псують смак шашлику. Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе вам смачно приготувати гречку.
Гречана каша – це не просто "рідний" гарнір, який багато з нас їли з дитинства. Це корисна та смачна страва, яка може стати справжньою кулінарною перлиною, якщо знати деякі хитрощі. Про одну з таких хитрощів розповіли на Pixelinform.
Вона полягає у вимочуванні гречки. Багато хто не знає про цей метод, але він дійсно може покращити смак та текстуру каші.
Як вимочувати гречку
- Переберіть крупу. Видаліть з гречки сміття, камінці та темні зерна.
- Промийте гречку холодною водою. Цей крок допоможе видалити пил та дрібне сміття.
- Залийте гречку холодною водою в співвідношенні 1:2 (на одну частину крупи дві частини води). Додайте до води ложку лимонного соку або яблучного оцту.
- Залиште гречку замочуватися на 2 години. За цей час крупа стане м'якшою, а каша буде більш розсипчастою.
- Злийте воду та промийте гречку ще раз. Відваріть.
Так гречана каша стає більш ароматною та насиченою на смак. Вимочування допомагає гречці не розвалюватися під час варіння і не ставати "клейкою".
Спробуйте вимочити гречку перед варінням, і ви помітите різницю. Також ми розповідали, як приготувати особливо смачні відбивні.