Захочете ще і ще: рецепт найсмачнішої сирної паски з молочною глазурʼю

Читать на русском
Автор
14912
Рецепт смачної сирної паски з молочною глазур'ю
Рецепт смачної сирної паски з молочною глазур'ю. Фото Інстаграм Лізи Глінської

Така паска сподобається вам і всій родині

Наближаємось все ближче до Великодня, який святкують православні та греко-католики. Тому звісно, що актуальним питанням стає, як приготувати смачну паску до великого свята. Оскільки рецептів існує безліч, важко обрати один.

Шеф-кухар Ліза Глінська пропонує приготувати сирну паску з молочною поливкою. Це виглядає дуже смачно, тому варто спробувати. Підготуйте необхідні продукти.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Сир, жирністю 9% — 350 г.;
  • вершкове масло — 180 г.;
  • цукор — 180 г.;
  • яйця — 200 г.;
  • борошно — 270 г.;
  • розпушувач — 10 г.;
  • родзинки (цукати, журавлини або вишні) — 100 г.;
  • ванільний цукор — 1 пакетик;
  • куркума — 1 г.

Для молочної глазурі:

  • Згущене молоко — 150 г.;
  • цукрова пудра — 40 г.;
  • сухе молоко — 50 г.

Спосіб приготування

  1. Покладіть у місткість борошно, ванільний цукор, розпушувач, куркуму. Тимчасом у міксері треба збити вершкове масло, аби воно зросло в об'ємі.
  2. Після цього до масла додайте цукор і яйця та розмішайте. Тоді додайте сир і знову ретельно змішайте всі інгредієнти.
  3. Коли зробили попередні дії, треба додати у місткість борошно, ванільний цукор, розпушувач, куркурму.
  4. Ретельно помийте та просушіть родзинки, а тоді закиньте їх у загальну масу.
  5. Далі переходимо до приготування молочної глазурі. Висипте у місткість сухе та згущене молоко й цукрову пудру. Має вийти однорідна маса.
  6. Масу виливайте у зручні для вас форми для випікання, але десь на 2/3. Духовка повинна бути розігріта до 170°C. Випікайте 50-55 хвилин. Чи готові паски — варто перевірити зубочисткою.
  7. Паски мають трохи постояти з духовки, щоб охолонути.
  8. Декоруємо паски глазур'ю. Смачного.

Нещодавно "Телеграф" ділився найпростішим рецептом паски, який не передбачає навіть вимішування тіста. Підготуйте пшеничне борошно, яйця, молоко, сухі дріжджі, вершкове масло, цукор і улюблені цукати.