Захочете ще і ще: рецепт найсмачнішої сирної паски з молочною глазурʼю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 14832
Така паска сподобається вам і всій родині
Наближаємось все ближче до Великодня, який святкують православні та греко-католики. Тому звісно, що актуальним питанням стає, як приготувати смачну паску до великого свята. Оскільки рецептів існує безліч, важко обрати один.
Шеф-кухар Ліза Глінська пропонує приготувати сирну паску з молочною поливкою. Це виглядає дуже смачно, тому варто спробувати. Підготуйте необхідні продукти.
Інгредієнти
Для тіста:
- Сир, жирністю 9% — 350 г.;
- вершкове масло — 180 г.;
- цукор — 180 г.;
- яйця — 200 г.;
- борошно — 270 г.;
- розпушувач — 10 г.;
- родзинки (цукати, журавлини або вишні) — 100 г.;
- ванільний цукор — 1 пакетик;
- куркума — 1 г.
Для молочної глазурі:
- Згущене молоко — 150 г.;
- цукрова пудра — 40 г.;
- сухе молоко — 50 г.
Спосіб приготування
- Покладіть у місткість борошно, ванільний цукор, розпушувач, куркуму. Тимчасом у міксері треба збити вершкове масло, аби воно зросло в об'ємі.
- Після цього до масла додайте цукор і яйця та розмішайте. Тоді додайте сир і знову ретельно змішайте всі інгредієнти.
- Коли зробили попередні дії, треба додати у місткість борошно, ванільний цукор, розпушувач, куркурму.
- Ретельно помийте та просушіть родзинки, а тоді закиньте їх у загальну масу.
- Далі переходимо до приготування молочної глазурі. Висипте у місткість сухе та згущене молоко й цукрову пудру. Має вийти однорідна маса.
- Масу виливайте у зручні для вас форми для випікання, але десь на 2/3. Духовка повинна бути розігріта до 170°C. Випікайте 50-55 хвилин. Чи готові паски — варто перевірити зубочисткою.
- Паски мають трохи постояти з духовки, щоб охолонути.
- Декоруємо паски глазур'ю. Смачного.
Нещодавно "Телеграф" ділився найпростішим рецептом паски, який не передбачає навіть вимішування тіста. Підготуйте пшеничне борошно, яйця, молоко, сухі дріжджі, вершкове масло, цукор і улюблені цукати.