За такими стегенцями точно вишикується черга: просто приготуйте їх у незвичайному маринаді

Читать на русском
Автор
586
Запечені з апельсинами курячі стегенця
Запечені з апельсинами курячі стегенця. Фото odnaminyta.com

Страва вийде соковитим, ніжним та з неповторним ароматом

Навряд чи можна уявити наш холодильник без курячого м’яса. І якщо ви приїлися вже навіть курячі ніжки, пропонуємо поекспериментувати.

Разом з "1 хвилиною" ми сьогодні здивуємо вас незвичайним рецептом — запеченими з апельсинами курячими стегенцями. Цей рецепт подарує вам та вашим близьким нові смакові відчуття.

Як запекти курячі стегенця з апельсином

Інгредієнти:

  • 6 курячих стегенець;
  • 1-2 апельсини;
  • 1 ст. л. меду;
  • 3 ст. л. соєвого соусу;
  • 3 ст. л. апельсинового соку;
  • 3-4 дрібно нарізані зубчики часнику;
  • 1 ст. л. прованських трав;
  • 1 ч. л. приправ для курки;
  • 1 ч. л. паприки;
  • сіль та перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці змішуємо мед, соєвий соус, апельсиновий сік, дрібно нарізаний часник, прованські трави, приправи для курки, паприку, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо.
  2. У приготований маринад відправляємо курячі стегенця, перевертаємо, щоб кожна сторона покрилася маринадом. Накриваємо все кришкою або плівкою та залишаємо маринуватися на годину.
  3. Апельсини нарізаємо круглими скибочками і викладаємо на лист, застелений папером для запікання. Зверху викладаємо стегенця і заливаємо маринадом. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин або до готовності.

Дуже смачно буде, якщо подати таке м’ясо із розсипчастим рисом. Також можна приготувати до курячих стегенець картопляне пюре.