За такими стегенцями точно вишикується черга: просто приготуйте їх у незвичайному маринаді
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 586
Страва вийде соковитим, ніжним та з неповторним ароматом
Навряд чи можна уявити наш холодильник без курячого м’яса. І якщо ви приїлися вже навіть курячі ніжки, пропонуємо поекспериментувати.
Разом з "1 хвилиною" ми сьогодні здивуємо вас незвичайним рецептом — запеченими з апельсинами курячими стегенцями. Цей рецепт подарує вам та вашим близьким нові смакові відчуття.
Як запекти курячі стегенця з апельсином
Інгредієнти:
- 6 курячих стегенець;
- 1-2 апельсини;
- 1 ст. л. меду;
- 3 ст. л. соєвого соусу;
- 3 ст. л. апельсинового соку;
- 3-4 дрібно нарізані зубчики часнику;
- 1 ст. л. прованських трав;
- 1 ч. л. приправ для курки;
- 1 ч. л. паприки;
- сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці змішуємо мед, соєвий соус, апельсиновий сік, дрібно нарізаний часник, прованські трави, приправи для курки, паприку, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо.
- У приготований маринад відправляємо курячі стегенця, перевертаємо, щоб кожна сторона покрилася маринадом. Накриваємо все кришкою або плівкою та залишаємо маринуватися на годину.
- Апельсини нарізаємо круглими скибочками і викладаємо на лист, застелений папером для запікання. Зверху викладаємо стегенця і заливаємо маринадом. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин або до готовності.
Дуже смачно буде, якщо подати таке м’ясо із розсипчастим рисом. Також можна приготувати до курячих стегенець картопляне пюре.