Навіть домашня курка буде найніжнішою: рецепт апетитного грузинського сациві

Читать на русском
Автор
Страва незвична, але дуже смачна
Страва незвична, але дуже смачна. Фото 24 канал

Простий рецепт апетитної закуски

Ми розповідали, як по-новому приготувати звичну "Шубу". Тепер ділимось рецептом дещо незвичної, але смачної і вдалої страви. Сациві — це грузинський рецепт, закуска виходить дуже апетитна.

Навіть домашня курка буде ніжною і соковитою. Як приготувати сациві з неї, розповіли на порталі "Добрі новини".

Інгредієнти:

  • Домашня курка (вага близько 1,5 кг)
  • Вода (4 л)
  • Олія (5 ст. л.)
  • Цибуля ріпчаста (5 шт. середнього розміру)
  • Борошно (2 ст. л.)
  • Ядра волоських горіхів (200 г)
  • Часник (3 зубчики)
  • Гострий перець (0,5 стручка)
  • Кінза свіжа (5 гілочок)
  • Шафран (0,5 ч. л.)
  • Оцет винний (1 ст. л.)
  • Сіль та чорний мелений перець (на ваш смак)

Спосіб приготування:

  1. Почистіть, випатрайте та помийте курку. Залийте курку водою (4 л) і поставте на вогонь.
  2. Доведіть до кипіння, зніміть піну, посоліть за смаком і варіть до готовності курки (приблизно 1-1,5 години).
  3. Готову курку вийміть з бульйону, а бульйон процідіть. Розріжте курку на порційні шматки, обсушіть паперовими рушниками.
  4. Розігрійте олію (3 ст. л.) на сковороді. Обсмажте курку з усіх боків до золотистої скоринки.
  5. У блендері подрібніть волоські горіхи, кінзу, гострий перець, часник і шафран до однорідної маси. Залийте горіхову масу 2 л курячого бульйону.
  6. Додайте винний оцет, сіль і чорний мелений перець до смаку. Перемішайте і варіть на повільному вогні протягом 15 хвилин.
  7. На іншій сковороді розігрійте олію (2 ст. л.). Дрібно наріжте цибулю і додайте на сковороду.
  8. Обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте борошно і пасеруйте ще 5 хвилин, постійно помішуючи.
  9. З'єднайте пасерування з цибулею та борошном з горіховим соусом. Перемішайте і варіть ще 3 хвилини. Залийте соусом обсмажену курку.
  10. Дайте сациві охолонути. Подавайте на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.

Страва має багатий, яскравий смак. Її можна подати як на щодень, так і на святковий стіл. Також ми розповідали, як швидко підготувати листя на голубці.