І купувати не доведеться: як зробити домашній крем-сир

Читать на русском
Автор
Крем-сир виходить неймовірно смачний
Крем-сир виходить неймовірно смачний. Фото shuba.life

Обов'язково приготуйте крем-сир за цим рецептом

Крем-сир використовується для приготування багатьох страв. Однак він не надто дешевий. Виявляється, приготувати його зовсім не важко. Домашній крем-сир набагато смачніший за магазинний, тому варто спробувати його зробити. Раніше ми ділилися рецептом домашнього майонезу, а тепер розповідаємо, як приготувати крем-сир.

Вам знадобляться три прості інгредієнти, які є вдома у кожного, а приготувати його дуже просто. Рецептом поділилися на ProstoWay.

Як приготувати крем-сир

Інгредієнти:

  • сметана — 700г;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • лимонний сік — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Сметану, сіль та лимонний сік перекладаємо у глибоку тарілку. Ретельно перемішуємо ложкою.
  2. Застеляємо іншу глибрку тарілку марлею, а наверх викладаємо суміш зі сметани, солі і лимонного соку.
  3. Зверху ставимо тарілку з чимось важким. Це може бути банка чи пляшка з водою.
  4. Рідина буде стікати у нижню тарілку. Глибоку миску ставимо в холодильник. І залишаємо на добу.
  5. Через 24 години дістаємо сир і смакуємо. Смачного!

Раніше "Телеграф" розповідав, у чому не можна маринувати м’ясо. Ми назвали два невдалі інгредієнти, які псують смак шашлика.