Звичайна зубочистка допоможе запекти курку особливо соковитою: простий трюк, який покращить смак м’яса

Читать на русском
Автор
Як запекти курку так, щоб вона залишилась соковитою
Як запекти курку так, щоб вона залишилась соковитою. Фото shuba.life

Простий секрет із зубочисткою

Ми розповідали, як мінеральна вода зробить ваші котлети особливо соковитими. Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе вам у приготуванні цілої курки.

Здавалося б, що запекти курку в духовці дуже просто. Однак дуже часто через нерівномірність м’яса на тушці шматочки залишаються дуже сухими. Як впоратись із цим, розповідаємо разом із Pixelinform.

Вам знадобиться звичайнісінька зубочистка

Як це працює? Проколюючи м'ясо в кількох місцях зубочисткою, ви створюєте мікроскопічні отвори, через які маринад проникає глибоко всередину. Це гарантує, що курка буде соковитою та ароматною, а не сухою.

Ось як приготувати соковиту курку за допомогою зубочистки

Підготуйте курку заздалегідь: видаліть непотрібні шматки шкіри та зайвий жир. За допомогою зубочистки проколіть м'ясо в кількох місцях в області філе та стегон, де шматочки товщі.

Після цього приготуйте маринад та замаринуйте курку. Завдяки проколам в м’ясі маринад проникне глибше в курятину. Коли м’ясо промаринується, залишиться тільки запекти її вашим улюбленим способом.

Цей маленький секрет допоможе вам завжди готувати соковиту та ароматну курку. Також ми розповідали, як особливо смачно готувати гречку — цим способом поділився український кухар.