Без духовки та метушні на кухні: ви приготуєте цей шоколадний торт на раз-два

Читать на русском
Автор
Шоколадний торт без випічки Новина оновлена 23 травня 2024, 06:12
Шоколадний торт без випічки. Фото napensii.ua

Смак такого тортика захопить усіх

Навряд чи хтось може пройти повз улюблену випічку й не поласувати шматочком. Однак у спеку не дуже хочеться поратися з духовкою. І тут рятують прості рецепти.

Саме таким рецептом шоколадного торта ми із "На пенсії" й поділимося. Для його приготування не знадобиться ні духовка, ні багато часу. Смак десерту вам точно запам’ятається надовго.

Як приготувати шоколадний торт без випічки

Інгредієнти:

  • пісочне печиво — 300 г;
  • вершкове масло — 150 г;
  • вершковий сир (маскарпоне) — 250 г;
  • цукрова пудра — 100 г;
  • какао-порошок — 3-4 ст. л.;
  • шоколад — 200 г;
  • вершки — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування основи розтоплюємо вершкове масло і подрібнюємо печиво. Змішуємо підготовлені інгредієнти, додаємо какао та ретельно вимішуємо масу до однорідного стану.
  2. Підготовлену основу рівним шаром викладаємо на дно круглої форми, притискаємо ложкою для ущільнення і відправляємо в холодильник, щоб маса застигла.
  3. Тим часом міксером на середній швидкості збиваємо сир, поступово додаючи цукрову пудру.
  4. На водяній бані розтоплюємо шматочки шоколаду, поступово вливаємо його в сир та ще раз збиваємо.
  5. В окремій ємності збиваємо в пишну масу вершки та змішуємо її з шоколадною сумішшю. Обережно вимішуємо все лопаткою рухами зверху донизу до однорідного стану.
  6. Підготовлену начинку викладаємо на основу, що застигла, розрівнюємо поверхню і відправляємо в холодильник на 5 годин.
  7. Перед подачею прикрашаємо десерт горішками, тертим шоколадом чи фруктами.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг без борошна. Випічка вийде ніжною та легкою.