Без духовки та метушні на кухні: ви приготуєте цей шоколадний торт на раз-два
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Смак такого тортика захопить усіх
Навряд чи хтось може пройти повз улюблену випічку й не поласувати шматочком. Однак у спеку не дуже хочеться поратися з духовкою. І тут рятують прості рецепти.
Саме таким рецептом шоколадного торта ми із "На пенсії" й поділимося. Для його приготування не знадобиться ні духовка, ні багато часу. Смак десерту вам точно запам’ятається надовго.
Як приготувати шоколадний торт без випічки
Інгредієнти:
- пісочне печиво — 300 г;
- вершкове масло — 150 г;
- вершковий сир (маскарпоне) — 250 г;
- цукрова пудра — 100 г;
- какао-порошок — 3-4 ст. л.;
- шоколад — 200 г;
- вершки — 100 г.
Спосіб приготування:
- Для приготування основи розтоплюємо вершкове масло і подрібнюємо печиво. Змішуємо підготовлені інгредієнти, додаємо какао та ретельно вимішуємо масу до однорідного стану.
- Підготовлену основу рівним шаром викладаємо на дно круглої форми, притискаємо ложкою для ущільнення і відправляємо в холодильник, щоб маса застигла.
- Тим часом міксером на середній швидкості збиваємо сир, поступово додаючи цукрову пудру.
- На водяній бані розтоплюємо шматочки шоколаду, поступово вливаємо його в сир та ще раз збиваємо.
- В окремій ємності збиваємо в пишну масу вершки та змішуємо її з шоколадною сумішшю. Обережно вимішуємо все лопаткою рухами зверху донизу до однорідного стану.
- Підготовлену начинку викладаємо на основу, що застигла, розрівнюємо поверхню і відправляємо в холодильник на 5 годин.
- Перед подачею прикрашаємо десерт горішками, тертим шоколадом чи фруктами.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг без борошна. Випічка вийде ніжною та легкою.