Мандариновий трайфл: покрововий рецепт
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
50 мин
Приготовление
-
2
порции
Вишуканий англійський десерт, що прийдеться до смаку шанувальникам старовинних рецептів. На відміну від класичного трайфла, відомого ще з 1700 років, потішить вас поєднанням цитрусу, кориці та йогурту.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
30 г
-
30 г
-
50 г
-
за смаком
-
4 шт.
-
50 г
-
1/2 шт.
-
1 паличка
-
2 ст. л.
-
300–400 мл
Способ приготовления
Масло розтерти з цукром, борошном та молотою ванілью (можа замінити ванільним цукром) до утворення грубих крихт.Випікати при 200 градусах до золотистого кольору. Залишити до охолодження.З 2 добре вимитих мандаринів тонко зняти цедру за допомогою тертки (тільки оранжевий шар).Усі мандарини очистити від шкірки і білих плівок, розібрати на дольки і кожну дольку нарізати на 2-3 частини. Простіше всього це зробити кухонними ножницями просто над кастрюлею, в якій Ви плануете варити компот. Якщо в мандаринах є кісточки, то їх потрібно видалити.Додати цукор, лимонний сік, корицю і варити на маленькому вогні 10-15 хвилин.Зняти з вогню, викинути паличку кориці, додати куантро, якщо Ви його вирішили використовувати.Мандаріновий компот залишити до повного охолодження.Як подавати
Десерт можна подавати порційно або в одній великій посудині, я подаю порційно у склянках. На дно посудини покласти масляні крихти, на них мандариновий компот, зверху декілька ложок натурального йогурту. За бажанням повторити. Прикрасити свіжими мандаринами.
Смачного!