Всього одна ложка цього простого продукту — і навіть суп без м’яса стане неймовірно ситним

Читать на русском
Автор
3868
Нутове борошно — це універсальний продукт для супів і не тільки Новина оновлена 09 грудня 2023, 17:27
Нутове борошно — це універсальний продукт для супів і не тільки. Фото shuba.life

Секрет густого та ситного бульйону

Ми розповідали, як правильно варити холодець. Тепер ділимось порадами щодо приготування особливо смачного супу.

Ця порада точно знадобиться у піст, коли треба навіть бульйон без м’яса зробити густішим і поживнішим. Про секрет густого бульйону розповідаємо разом із Ukr.Media.

Супи можуть бути легкими та малокалорійними, але зараз, в холодну пору, ми частіше вибираємо густіші. Для цього не обов’язково потрібно додавати жирне м'ясо або борошно. Є набагато кращий і набагато простіший спосіб загустити бульйон. До того, ж він надає супу додаткового білку та вітамінів.

Додавати до супу звичайне пшеничне борошно — ефективно, просто і недорого. Але можна зробити це ще краще та ще здоровіше. Для цього знадобиться борошно з нуту. З цим компонентом навіть веганський суп стане хорошим джерелом білка. Ця рослина — справжнісінький скарб, адже містить клітковину, вітаміни групи B тощо. Вона не лише підсилить смак бульйону, а й зробить його розкішно густим.

Борошно з нуту нескладно знайти в інтернеті або в спеціалізованих магазинах. Ще простіше — купити в звичайному магазині нут, або, як його ще називають, турецький горох, та подрібнити блендером чи кавомолкою.

Готове борошно потрібно зберігати у банці з кришкою чи іншому герметичному контейнері. Також ми розповідали, як правильно обирати мандарини.