Ваше олів’є ніколи не буде таким самим: чим замінити майонез у салатах

Читать на русском
Автор
Цікаві ідеї, чим замінити соус
Цікаві ідеї, чим замінити соус. Фото thinkgranitecity.com

Салати будуть не тільки смачними, а й корисними

Майонез — це чи не найпопулярніший соус у світі. Неможливо уявити улюблений олів’є чи оселедець під "Шубою" без цієї заправки.

Проте з тих чи інших причин дехто відмовляється від страв саме з майонезом. Не варто цього робити. Разом із Shuba поділимося, якими соусами та заправками можна його замінити.

Чим можна замінити майонез у стравах

Овочеві та м’ясні салати можна замінити сметаною, а м’ясо та рибу можна гасити у сметанному соусі. Сметана може стати чудовою основою для заправок, хоч її можна використовувати і в чистому вигляді.

Відмінною заправкою для будь-якого овочевого салату може стати несолодкий та густий йогурт. Його збалансований смак, невисока жирність та легкі нотки кислинки принесуть вам лише користь.

Універсальний варіант для рибних та м’ясних салатів із салатною зеленню — бальзамічна заправка. Її легко зробити з невеликої кількості діжонської гірчиці, оливкової олії, бальзамічного оцту і меду. Просто змішайте, додайте в блюдо – і воно заграє новими фарбами.

Для салатів ідеально підійде смачна та корисна рослинна олія першого холодного віджиму. Просто використовуйте своє улюблене — оливкове, соняшникове, лляне, обліпихове.

Для приготування м’ясних страв та соковитих овочевих салатів відмінно підійде кефір (краще з високою жирністю). А якщо додати трохи зелені, часнику, огірків чи маслин, то вийде неймовірно смачна, ароматна, легка та корисна заправка.

А ви знали, що незвичайний майонез можна приготувати з авокадо? У вас вийде корисне заправлення.