"Всього по три" — в духовку: ви захочете снідати так щоранку

Читать на русском
Автор
1934
Запіканка виходить соковитою та ніжною
Запіканка виходить соковитою та ніжною. Фото babusyni-retsepty

Цей рецепт буде завжди у вас під рукою

Коли набридли пишні оладки та улюблений омлет, хочеться трохи поекспериментувати. У такому випадку пропонуємо незвичайний рецепт запіканки.

Чому незвичайний? Оскільки всіх інгредієнтів потрібно брати по три, все змішати та відправити в духовку. Така сирна запіканка від "Бабушкиних рецептів" точно підкорить і вас, і ваших близьких.

Як приготувати сирну запіканку "Всього по три"

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 600 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • сіль — щіпка;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • манна крупа – 3 ст.;
  • ванілін – щіпка;
  • цедра половини лимона;
  • родзинки – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин, щоб вони розмокли.
  2. В окрему миску викладаємо сир. Розбиваємо яйця, відокремлюємо жовтки від білків, додаємо у сир жовтки.
  3. У сирну суміш додаємо сметану, висипаємо цукровий пісок, ванілін, сіль та манну крупу. Усі інгредієнти збиваємо за допомогою занурювального блендера.
  4. До сирної суміші додаємо м’які сухі родзинки та цедру лимона. Перемішуємо до однорідного стану.
  5. В окремій тарі збиваємо міксером білки до пухкої білої маси. Коли з’являться стійкі піки, відправляємо їх у сирну масу та акуратно змішуємо силіконовою лопаткою.
  6. Форму для випікання застилаємо пергаментним папером, викладаємо сирну масу, рівномірно розподіляємо по поверхні та відправляємо на 35-45 хвилин у духовку при 180 градусах.

Подавайте таку сирну запіканку з незвичайною кавою за рецептом "Телеграфа" та насолоджуйтесь. Смачного.