"Всього по три" — в духовку: ви захочете снідати так щоранку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1934
![Запіканка виходить соковитою та ніжною](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/0/81/6c2d27ef-e7d210d420c5d4a5b93f58e5c360f810.jpg?v=7720_1)
Цей рецепт буде завжди у вас під рукою
Коли набридли пишні оладки та улюблений омлет, хочеться трохи поекспериментувати. У такому випадку пропонуємо незвичайний рецепт запіканки.
Чому незвичайний? Оскільки всіх інгредієнтів потрібно брати по три, все змішати та відправити в духовку. Така сирна запіканка від "Бабушкиних рецептів" точно підкорить і вас, і ваших близьких.
Як приготувати сирну запіканку "Всього по три"
Інгредієнти:
- кисломолочний сир – 600 г;
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 3 ст. л.;
- сіль — щіпка;
- сметана – 3 ст. л.;
- манна крупа – 3 ст.;
- ванілін – щіпка;
- цедра половини лимона;
- родзинки – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин, щоб вони розмокли.
- В окрему миску викладаємо сир. Розбиваємо яйця, відокремлюємо жовтки від білків, додаємо у сир жовтки.
- У сирну суміш додаємо сметану, висипаємо цукровий пісок, ванілін, сіль та манну крупу. Усі інгредієнти збиваємо за допомогою занурювального блендера.
- До сирної суміші додаємо м’які сухі родзинки та цедру лимона. Перемішуємо до однорідного стану.
- В окремій тарі збиваємо міксером білки до пухкої білої маси. Коли з’являться стійкі піки, відправляємо їх у сирну масу та акуратно змішуємо силіконовою лопаткою.
- Форму для випікання застилаємо пергаментним папером, викладаємо сирну масу, рівномірно розподіляємо по поверхні та відправляємо на 35-45 хвилин у духовку при 180 градусах.
Подавайте таку сирну запіканку з незвичайною кавою за рецептом "Телеграфа" та насолоджуйтесь. Смачного.