Швидкі пиріжки "Хвилинка": навіть тісто замішувати не доведеться

Читать на русском
Автор
732
Тістечка з капустою "Хвилина"
Тістечка з капустою "Хвилина". Фото babusyni-retsepty

Ви будете отримувати задоволення від готування та від їжі

На сніданок у нас найбільше вимог. Хочеться, щоб перший прийом їжі був смачним, швидким у приготуванні та ситним. Тому варіант із лавашем – ідеальний.

Сьогодні ми разом з "Бабусиними рецептами" приготуємо з лаваша приголомшливі ліниві пиріжки "Хвилинка". Це найшвидший спосіб нагодувати сім’ю з самого ранку. До того ж пиріжки можна брати з собою як перекус.

Як приготувати ліниві пиріжки "Хвилина"

Інгредієнти:

  • лаваш – 1 шт.

Для начинки:

  • капуста – 700 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль — 1/3 ч.л.;
  • лимонна кислота — ⅓ ч.л.;
  • соняшникова олія – 4 ст.л.

Для кляру:

  • мінеральна вода – 250 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно — 140 г;
  • крохмаль – 3 ст.л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сіль — ½ ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо чверть кільцями цибулю та натираємо моркву. Обсмажуємо овочі на розігрітій сковороді з олією, додаємо дрібно нарізану капусту і тушкуємо протягом 7 хвилин під кришкою.
  2. Через вказаний час солимо овочі, додаємо лимонну кислоту та перемішуємо.
  3. В окремому посуді змішуємо мінеральну воду з курячими яйцями, борошном, крохмалем, розпушувачем та сіллю. Замішуємо густий кляр.
  4. Приготовлену начинку рівномірно розподіляємо по лавашу, згортаємо в рулет. Нарізаємо його невеликими шматочками та обвалюємо в клярі.
  5. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо рулетики та обсмажуємо їх з обох боків до золотистого кольору.

Подаємо пиріжки з улюбленим напоєм. Смачного.