Старовинний рецепт лемківської кухні: всі будуть в захваті від фучиків

Читать на русском
Автор
1432
Ця страва може бути перекусом або й повноцінною стравою
Ця страва може бути перекусом або й повноцінною стравою

Такі оладки виходять особливо смачними та ситними

Ми розповідали, як приготувати апетитний бігос — традиційну тушковану капусту. Тепер ділимось рецептом лемківської кухні.

Такі оладки — фучики, або, як їх ще називають, фучки, на Лемківщині готують з сивої давнини. Рецептом поділились на порталі "Порадниця". З наведеної кількості інгредієнтів виходить близько 16 смачних капустяних оладок.

Інгредієнти:

  • 250—300 г борошна
  • 250 мл молока
  • 250 г квашеної капусти
  • 1 велика цибулина
  • 3 яйця
  • 1/3 чайної ложки соди
  • сіль, чорний мелений перець
  • олія

Спосіб приготування:

  1. Капусту треба дуже дрібно посікти, щоб не було довгих смужок. Цибулину чистимо та нарізаємо маленькими кубиками.
  2. Борошно змішуємо з сіллю, содою та перцем. Окремо в мисочку розбиваємо яйця, збиваємо їх виделкою.
  3. Вливаємо до борошна яйця та молоко, розмішуємо вінчиком до однорідності. Додаємо капусту та цибулю, перемішуємо. Повинне вийти густе, як на оладки, тісто.
  4. Викладаємо його столовою ложкою на сковороду в розігріту олію. Смажимо до рум’яності — це займе близько 3—4 хв. з кожного боку.

Готові фучики викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Найкраще ці оладки смакують зі сметаною та бринзою чи грибним соусом. Також ми ділились рецептом дуже смачних яблучних оладок.