Від таких "Ялиночок" всі будуть в захваті: простий рецепт особливо смачного новорічного десерту

Читать на русском
Автор
861
Такі солодощі легко готуються
Такі солодощі легко готуються. Фото youtube.com

До приготування можна залучити малечу

Ми розповідали, як до свят створити розкішний пряничний будиночок. Тепер пропонуємо приготувати чудові безе на паличці, а для особливого святкового настрою їх можна зробити у формі ялиночок.

Найпростішим рецептом поділились на порталі cookorama.net. Можна його вдосконалити, наприклад, пофарбувати безе харчовим барвником у зелений колір.

Інгредієнти:

  • білки — 100 г
  • цукор — 200 г
  • кольорова термостійка посипка

Спосіб приготування:

  1. Білки (100 г — приблизно 3 -3,5 білки середніх яєць) у мисці з’єднуємо з цукром. Все разом нагріваємо на водяній бані, постійно помішуючи.
  2. Таким чином його треба довести до температури 50-52 градусів. Особливо інтенсивно слід перемішувати біля стінок посуду, щоб білок не заварився.
  3. Паралельно вмикаємо духовку на 90 градусів. Знімаємо миску з водяної бані і збиваємо міксером на середній швидкості до кімнатної температури. Збиті білки повинні бути густими — так, щоб після перевертання миски вони не виливались.
  4. Перекладаємо готову меренгу в кулінарний мішок з насадкою "зірочка". Підготуємо пергамент, який викладаємо прямо на деко. Також можна взяти силіконовий коврик для випікання.
  5. З кондитерського мішка витискаємо меренгу на пергамент у вигляді невеликих ялинок. Посипаємо їх посипкою. Вставляємо зубочистки.
  6. Сушимо у розігрітій духовці за температури 90*С. До готовності (сухості) це повинно заняти приблизно 80-90 хвилин.

Ялиночки виходять красивими, сухенькими і дуже смачними. Також ми ділились рецептом особливо смачного печива до свят.