Перестаньте готувати з оселедця тільки "Шубу": з цією рибкою виходить чудова закуска

Читать на русском
Автор
2363
Шикарна закуска на святковий стіл
Шикарна закуска на святковий стіл. Фото babusyni-retsepty

Вона буде доречна і до свята, і до сімейного обіду чи вечері.

У новорічну ніч хочеться побалувати близьких та друзів незвичайними стравами. Якщо ж вам набридла звичайна "Шуба", пропонуємо приготувати незвичайну закуску з оселедця та буряка.

Про таку незвичайну страву нам розповідають "Бабусині рецепти". Як тільки ви подасте її на стіл, всі відразу розпитуватимуть, як готувати таку закуску. Спробуємо?

Як приготувати закуску з оселедця та буряка

Інгредієнти:

  • 250 г вареного буряка;
  • 3 варені яйця;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 80 г борошна;
  • 1 ч. л. тертої солі;
  • підлогу чайної ложки цукру.

Інгредієнти для начинки:

  • 200 г філе оселедця;
  • 300 г вершкового сиру;
  • 3 середніх маринованих огірків;
  • половина пучка кропу.

Спосіб приготування:

  1. Варений буряк натираємо на дрібну тертку
  2. Варені яйця чистимо, відокремлюємо жовтки від білків.
  3. Підготовлені буряки змішуємо з жовтками, сіллю, маслом, додаємо борошно і ретельно перемішуємо.
  4. Яєчні білки збиваємо в піну. До них додаємо цукор і продовжуємо перемішувати в піну. Поступово вводимо піну в бурякову суміш, обережно і акуратно перемішуючи лопаткою.
  5. Деко застилаємо папером для випічки й перекладаємо тісто. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
  6. Для начинки змішуємо вершковий сир із дрібно нарізаним кропом та дрібно натертими огірками.
  7. Викладаємо начинку на підготовлений корд, зверху викладаємо нарізане шматочками філе оселедця. Все згортаємо, загортаємо рулет у папір для випічки та прибираємо в холодильник на годину.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко очистити оселедець. Приготування їжі стане набагато простішим.