Ніжна, але хрумка картопля у вас вийде завдяки незвичайному рецепту
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 8976
До речі, до начинки ви можете додавати різні продукти.
Картопля – незамінний продукт на нашій кухні. Ми смажимо його, запікаємо, готуємо картопляне пюре і додаємо до різноманітних салатів.
А чи пробували ви колись двічі запечену картоплю? Якщо ні, то обов’язково спробуйте цей незвичайний рецепт від Shuba — він буде доречним навіть на святковому столі. Навіщо його запікати двічі? Перший раз — щоб картопля вийшла всередині приємною і ніжною, а зовні хрумкою. Друге запікання — це змішування готової картоплі з начинкою. До речі, начинку ви можете готувати з улюблених інгредієнтів, а таку страву зберігати довго — 3-5 днів у герметичній упаковці. Одні плюси!
Як приготувати двічі запечену картоплю
Інгредієнти на 6 порцій:
- картопля — 6 шт.;
- оливкова олія — 12 мл;
- масло вершкове 73% — 115 г
- молоко — 100 г;
- сметана — 100 г;
- сир чедер — 150 г;
- цибуля зелена — 100 г;
- перець чорний мелений, сіль морська — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Картоплю просушіть паперовими рушниками, по всій поверхні наколіть вилкою по всій поверхні, натріть маслом і посипте сіллю.
- Підготовлену картоплю відправте на решітки для духовки та запікайте, поки картопля не буде легко проколювати виделкою — на це знадобиться близько години. Покладіть картоплю на велике деко і дайте охолонути.
- Розрізаючи вздовж, зріжте тонким шаром верхівку кожної картоплі. Дістаньте картопляну м'якуш, щоб вийшли човники.
- М’якуш помістіть у велику миску, додайте вершкове масло, молоко і сметану. Розминайте, поки вершкове масло не розтопиться і картопля не стане гладкою, але з окремими шматочками. Додайте тертий сир і подрібнену цибулю, посоліть і поперчіть і перемішайте.
- Підготовленою начинкою наповніть "човники", викладіть на велике деко, посипте половиною склянки чедера. Відправте в духовку хвилин на 15 — сир повинен розплавитися, а картопля стати хрусткою.
Готову картоплю зеленою цибулею і подавайте з улюбленим салатом за рецептом "Телеграфа". Смачного.