Ніжна, але хрумка картопля у вас вийде завдяки незвичайному рецепту

Читать на русском
Автор
8976
Універсальна закуска до будь-якого столу
Універсальна закуска до будь-якого столу. Фото shuba.life

До речі, до начинки ви можете додавати різні продукти.

Картопля – незамінний продукт на нашій кухні. Ми смажимо його, запікаємо, готуємо картопляне пюре і додаємо до різноманітних салатів.

А чи пробували ви колись двічі запечену картоплю? Якщо ні, то обов’язково спробуйте цей незвичайний рецепт від Shuba — він буде доречним навіть на святковому столі. Навіщо його запікати двічі? Перший раз — щоб картопля вийшла всередині приємною і ніжною, а зовні хрумкою. Друге запікання — це змішування готової картоплі з начинкою. До речі, начинку ви можете готувати з улюблених інгредієнтів, а таку страву зберігати довго — 3-5 днів у герметичній упаковці. Одні плюси!

Як приготувати двічі запечену картоплю

Інгредієнти на 6 порцій:

  • картопля — 6 шт.;
  • оливкова олія — 12 мл;
  • масло вершкове 73% — 115 г
  • молоко — 100 г;
  • сметана — 100 г;
  • сир чедер — 150 г;
  • цибуля зелена — 100 г;
  • перець чорний мелений, сіль морська — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю просушіть паперовими рушниками, по всій поверхні наколіть вилкою по всій поверхні, натріть маслом і посипте сіллю.
  2. Підготовлену картоплю відправте на решітки для духовки та запікайте, поки картопля не буде легко проколювати виделкою — на це знадобиться близько години. Покладіть картоплю на велике деко і дайте охолонути.
  3. Розрізаючи вздовж, зріжте тонким шаром верхівку кожної картоплі. Дістаньте картопляну м'якуш, щоб вийшли човники.
  4. М’якуш помістіть у велику миску, додайте вершкове масло, молоко і сметану. Розминайте, поки вершкове масло не розтопиться і картопля не стане гладкою, але з окремими шматочками. Додайте тертий сир і подрібнену цибулю, посоліть і поперчіть і перемішайте.
  5. Підготовленою начинкою наповніть "човники", викладіть на велике деко, посипте половиною склянки чедера. Відправте в духовку хвилин на 15 — сир повинен розплавитися, а картопля стати хрусткою.

Готову картоплю зеленою цибулею і подавайте з улюбленим салатом за рецептом "Телеграфа". Смачного.