У вас вийде бомба-картопля, а не розвалюха: просто скористайтеся цими хитрощами

Читать на русском
Автор
7014
Картопля вийде цілою і красивою
Картопля вийде цілою і красивою. Фото babusyni-retsepty

Вам буде зручніше подрібнювати салати

Картопля — один з основних інгредієнтів класичного олів’є або улюбленої Шуби. Як правило, його відварюють у мундирі, потім чистять, подрібнюють і додають до салатів.

Саме під час чищення та нарізки може виникнути невелика проблема – картопля розвалюється. У такому разі ви можете набагато довше провозитися на кухні, а страва може в результаті вийти не дуже естетичною. Тому разом із "Главредом" розповімо, як приготувати картоплю, щоб вона не розвалювалася.

Що додати при варінні картоплі, щоб вона була цілою

Щоб картопля тримала свою форму, можна додати при варінні трохи оцту. Саме завдяки цій кислоті картопля покривається тоненькою скоринкою, яка тримає форму картоплі навіть після її нарізування.

Для такого фантастичного результату просто закип’ятіть 2 літри води та додайте до неї 1-2 столові ложки 9-процентного оцту. Після цього відправте в каструлю картоплю і відваріть до готовності. Ви будете здивовані результатом – овоч буде твердим та цілим.

Якщо у вас вдома немає оцту чи ви з якихось причин не хочете скористатися цим продуктом, є альтернативні варіанти. Перший – це лимонна кислота. Всього 1 чайна ложка – і результат вийде просто фантастичним.

Якщо ж будинку лимонної кислоти немає, то просто додайте при варінні 2 скибочки лимона. Ефект буде таким же приголомшливим.

Раніше ми розповідали, як швидко зварити картоплю. Ці хитрощі вам точно знадобляться напередодні свят!