Як приготувати ніжну вершкову кутю на безлактозних вершках: рецепт

Читать на русском
Автор
2565
Кутя традиційно готується на Різдво (зображення створено за допомогою ШІ)
Кутя традиційно готується на Різдво (зображення створено за допомогою ШІ)

Ми підкажемо вам рецепт неймовірно ніжної куті на безлактозних вершках

Кутя — це традиційна українська страва, яка готується на Різдво. Вона являє собою кашу з пшениці, з додаванням сухофруктів, горіхів і меду. Кутя — це символ достатку і благополуччя, і вона завжди займає центральне місце на святковому столі.

Однак, не всі можуть вживати молочні продукти. Для таких людей існує рецепт вершкової куті на безлактозних вершках. Така кутя не тільки смачна, але і корисна.

Інгредієнти:

  • 1 склянка пшениці
  • 1 л безлактозних вершків
  • 1 склянка сухофруктів (інжир, курага, чорнослив, родзинки)
  • 100 г горіхів (волоські горіхи, мигдаль, фундук)
  • 100 г меду

Приготування:

  1. Пшеницю промити і замочити на ніч у холодній воді.
  2. На наступний день воду злити і пшеницю залити свіжими безлактозними вершками.
  3. Варити пшеницю на повільному вогні, постійно помішуючи, до готовності.
  4. Сухофрукти промити і залити гарячою водою на 30 хвилин.
  5. Горіхи порубати.
  6. Коли пшениця буде готова, додати до неї сухофрукти, горіхи і мед.
  7. Перемішати і подавати.

Порада:

Для більш насиченого смаку можна додати до куті трохи ванільного цукру або кориці.

Смачного!

Слідуючи цим порадам, ви зможете приготувати ніжну вершкову кутю на безлактозних вершках, яка стане справжньою окрасою вашого святкового столу.

Також ми ділились рецептом цікавої польської куті.