Якщо хочеться пирога, а яйця дорогі: ось чим їх замінюють досвідчені кулінари

Читать на русском
Автор
10758
Три альтернативні та бюджетні варіанти замість звичних яєць
Три альтернативні та бюджетні варіанти замість звичних яєць. Фото shkola-zhyttia.com.ua

Смак страви не постраждає

Складно уявити домашнє чаювання без ароматного та пишного пирога. Це невід’ємний атрибут сімейних посиденьок.

Яйця є важливим продуктом приготування випічки. Вони "склеюють" всі інгредієнти, зволожують тісто і надають йому приємного світло-коричневого відтінку. Однак при постійному підвищенні цін на цей продукт кулінари шукають, чим його замінити. Про це і розповімо разом з UAportal.

Чим замінити яйця у випічці

Відмінна альтернатива в цьому випадку – яблучне пюре. Усього 60 г несолодкого яблучного пюре замінить одне яйце. Цей варіант ідеальний для тортів, кексів і хліба нашвидкуруч — пюре ще й дає ледь вловимий солодкий смак. Але пам’ятайте, що цей продукт може зробити випічку щільнішою.

Ще один відмінний варіант — це насіння льону. Змішайте 1 ст. л. меленого лляного насіння з 3 ст. л. води — і ось вам заміна одного яєць. Дайте постояти суміші кілька хвилин, поки вона стане липкою, і додавайте в тісто.

Лляне насіння підходить для млинців, вафель і печива. Воно не тільки "скріплює" всі інгредієнти, а й додає випічку горіхового смаку.

Яйця у випічці також можна замінити насінням чіа. Змішайте 1 ст. л. насіння із 3 ст. л. ложками води, дайте настоятися гелеподібної консистенції та додайте в випічку. Такий спосіб чудово працює в рецептах тістечок, хліба та деяких тортів.

Раніше ми розповідали, що додати у випічку, щоб вона не черствіла. Ці прості хитрощі заощадять ваш бюджет.