Рвуться і розлазяться на сковороді: на що звернути увагу, щоб млинці вийшли ідеальними

Читать на русском
Автор
6317
Поширені кулінарні помилки під час приготування млинців
Поширені кулінарні помилки під час приготування млинців. Фото reddit.com

Кулінари часто припускаються цих помилок

Ми розповідали про три правила, які допоможуть приготувати особливо смачні пельмені. Тепер ділимось порадами, з якими ваші млинці будуть ідеальними.

Млинці — це смачна і популярна страва, але іноді вони можуть вийти грудкою або рватися при перевертанні. Щоб цього не сталося, потрібно дотримуватися кількох простих правил. Про них розповіли на Pixelinform.

Чому млинці рвуться?

Забули додати сіль

Сіль зміцнює клейковину борошна. А це робить тісто більш еластичним і не дає йому рватися. Тому не забудьте додати в тісто щіпку солі, навіть якщо млинці плануються солодкими.

Молоко

Молоко містить білок, який також відповідає за еластичність тіста. Тому не варто переборщувати з водою, коли розбавляєте молоко.

Температура інгредієнтів

Молоко і яйця, які ви додаєте в тісто, повинні бути кімнатної температури. Якщо вони будуть холодними, тісто буде густим і липким, а млинці будуть рватися.

Поведінка з тістом

Не використовуйте блендер для змішування тіста. Перемішування на високих швидкостях руйнує клейковину борошна, тому краще використовувати вінчик. Також помилкою буде смажити млинці одразу після того, як ви змішали тісто. Дайте йому постояти 10-15 хвилин перед тим, як виливати його на сковороду.

Температура сковороди

Сковорода повинна бути добре розігріта перед смаженням. Якщо сковорода буде недостатньо гарячою, млинці будуть прилипати і рватися.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете приготувати ідеальні млинці, які не будуть рватися. Також ми розповідали, як посмажити рибу, щоб вона зберегла свою цілісність.