Цю страву їли ще козаки: як приготувати ситну шпундру за старовинним рецептом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2651
Рецепт цікавий, а страва виходить нереально смачна
Ми розповідали, як приготувати смачний картопляний хліб, який печуть в Карпатах. Тепер ділимось справді унікальним рецептом української страви — Шпундри.
Це давня страва, її готують з буряка чи бурякового квасу, а також свинячих реберець. Рецептом поділились на порталі smachnonews.24tv.ua.
Інгредієнти:
- 1 кілограм свинячих реберець
- 2 буряки
- 1 ріпчаста цибуля
- 150 мл сухого білого вина
- 1 головка часнику
- 2 гілочки чебрецю
- 30 г діжонської гірчиці
- половина апельсина
- 1 маленький хрін
- пшеничне борошно
- сіль
- чорний мелений перець
Спосіб приготування:
- Нарізаємо свинячі реберця на порції. Обвалюємо кожен шматочок у борошні і смажимо до рум'яності на сковороді. Кладемо в форму для запікання.
- Смажимо цибулю, нарізану півкільцями. Додаємо до м'яса.
- Очищаємо буряки і ріжемо на 6-8 шматочків. Додаємо до м'яса.
- Змішуємо вино, спеції, гірчицю і сік апельсина. Додаємо 100 мл води. Заливаємо страву.
- Зверху викладаємо чебрець, хрін і часник, розрізаний навпіл. Закриваємо фольгою і запікаємо 2-3 години при температурі 180 градусів.
Шпундру подають гарячою, з відвареною картоплею. Також ми ділились рецептом смачного гуцульського грибного салату — Шухи.