Цю страву їли ще козаки: як приготувати ситну шпундру за старовинним рецептом

Читать на русском
Автор
2660
Реберця за цим рецептом виходить нереально соковитими
Реберця за цим рецептом виходить нереально соковитими. Фото Автентична Україна

Рецепт цікавий, а страва виходить нереально смачна

Ми розповідали, як приготувати смачний картопляний хліб, який печуть в Карпатах. Тепер ділимось справді унікальним рецептом української страви — Шпундри.

Це давня страва, її готують з буряка чи бурякового квасу, а також свинячих реберець. Рецептом поділились на порталі smachnonews.24tv.ua.

Інгредієнти:

  • 1 кілограм свинячих реберець
  • 2 буряки
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 150 мл сухого білого вина
  • 1 головка часнику
  • 2 гілочки чебрецю
  • 30 г діжонської гірчиці
  • половина апельсина
  • 1 маленький хрін
  • пшеничне борошно
  • сіль
  • чорний мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо свинячі реберця на порції. Обвалюємо кожен шматочок у борошні і смажимо до рум'яності на сковороді. Кладемо в форму для запікання.
  2. Смажимо цибулю, нарізану півкільцями. Додаємо до м'яса.
  3. Очищаємо буряки і ріжемо на 6-8 шматочків. Додаємо до м'яса.
  4. Змішуємо вино, спеції, гірчицю і сік апельсина. Додаємо 100 мл води. Заливаємо страву.
  5. Зверху викладаємо чебрець, хрін і часник, розрізаний навпіл. Закриваємо фольгою і запікаємо 2-3 години при температурі 180 градусів.

Шпундру подають гарячою, з відвареною картоплею. Також ми ділились рецептом смачного гуцульського грибного салату — Шухи.