Зернятко до зернятка: найкращі способи зварити ідеальну гречку

Читать на русском
Автор
7570
Навіть простий гарнір треба вміти зварити
Навіть простий гарнір треба вміти зварити. Фото Freepik

Гречка буде надзвичайно смачною

Ми розповідали, як зварити ідеальні макарони. Тепер ділимось порадою щодо приготування смачної та розсипчастої гречки.

Для того, щоб ця каша виходила не просто смачною, а ідеальною, потрібно дотримуватися простого алгоритму приготування. Про нього розповіли на Ukr.Media.

Перед тим, як варити гречку, важливо її перебрати. Навіть у дорогій крупі можна виявити сміття. Далі слід добре промити гречку у проточній воді,

Наступний крок — просмажити її на гарячій сковороді, але зовсім трохи. Достатньо буде трьох або чотирьох хвилин на сковороді. Після цього її можна варити. Зазвичай вода для варіння береться у співвідношенні 1:2.

Саме завдяки попередньому обсмаженню та правильній пропорції крупа виходить розсипчастою. Якщо ж вам хочеться, щоб каша була в’язкішою, слід додавати більше води.

Сіль у крупу додається на ваш смак. А ще під час варіння можна додавати улюблені спеції і трави.

Є ще один трюк, і він стосується того етапу, коли крупа вже буде готовою. Її слід перекласти у тару та додати шматочок вершкового масла, а потім закрити кришкою.

Також є і інші способи варіння. Приміром, ми розповідали, як зварити гречку без перемішування.