Зернятко до зернятка: найкращі способи зварити ідеальну гречку
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 7570
Гречка буде надзвичайно смачною
Ми розповідали, як зварити ідеальні макарони. Тепер ділимось порадою щодо приготування смачної та розсипчастої гречки.
Для того, щоб ця каша виходила не просто смачною, а ідеальною, потрібно дотримуватися простого алгоритму приготування. Про нього розповіли на Ukr.Media.
Перед тим, як варити гречку, важливо її перебрати. Навіть у дорогій крупі можна виявити сміття. Далі слід добре промити гречку у проточній воді,
Наступний крок — просмажити її на гарячій сковороді, але зовсім трохи. Достатньо буде трьох або чотирьох хвилин на сковороді. Після цього її можна варити. Зазвичай вода для варіння береться у співвідношенні 1:2.
Саме завдяки попередньому обсмаженню та правильній пропорції крупа виходить розсипчастою. Якщо ж вам хочеться, щоб каша була в’язкішою, слід додавати більше води.
Сіль у крупу додається на ваш смак. А ще під час варіння можна додавати улюблені спеції і трави.
Є ще один трюк, і він стосується того етапу, коли крупа вже буде готовою. Її слід перекласти у тару та додати шматочок вершкового масла, а потім закрити кришкою.
Також є і інші способи варіння. Приміром, ми розповідали, як зварити гречку без перемішування.