Для цього торта навіть міксер не потрібен: рецепт бюджетного яблучного десерту "Три склянки"

Автор
2425
Ідеальна домашня випічка до кави чи чаю
Ідеальна домашня випічка до кави чи чаю. Фото На пенсії

На цей торт навіть тісто замішувати не треба

Ми розповідали, як приготувати смачний карамельний торт. Тепер ділимось рецептом ще простішого та бюджетнішого десерту — для нього навіть тісто замішувати не треба.

На смак він дуже ніжний, яскраво-яблучний. Для чіткого розрахунку інгредієнтів використовують три однакові склянки, звідси й назва. Рецептом поділились на порталі "Сенсація".

Інгредієнти:

  • Кислі яблука — 1 кг 400 г
  • Борошно — 1 склянка
  • Цукор — 1 склянка
  • Манна крупа — 1 склянка
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.
  • Сіль — щіпка
  • Розпушувач — 2 ч. л.
  • Вершкове масло — 100 г

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте три однакові за розміром склянки. Насипте в першу манку, в другу цукор, а в третю борошно.
  2. Просійте борошно через сито. У глибокій мисці змішайте манку, цукор, борошно, розпушувач. Використовуйте вінчик для ретельного перемішування.
  3. Очистіть яблука. Натріть їх на великій тертці та збризніть лимонним соком, щоб вони не потемніли.
  4. Поділіть яблука на три порції. Сухе тісто — на чотири порції.
  5. Виберіть форму для випічки та застеліть її пергаментним папером. Викладайте шари пирога: сухе тісто та натерті яблука. Повторюйте шари, доки не закінчаться інгредієнти. Зверху на пиріг натріть вершкове масло.
  6. Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте пиріг протягом 55 хвилин.
  7. Замість кислих яблук можна використовувати солодкі яблука, але в цьому випадку рекомендується додати до начинки трохи лимонної кислоти.
  8. Для аромату можна додати до начинки корицю або мускатний горіх.

Такий пиріг можна подавати як самостійно, так і з морозивом або вершками. Ми розповідали, як приготувати смачне морозиво вдома.