Для лінивих любителів часнику: як очистити цілу гору за пару помахів руки

Читать на русском
Автор
2662
Дуже прості та швидкі способи
Дуже прості та швидкі способи. Фото shuba.life

Ви впораєтеся з проблемою на раз-два

Часник – важливий інгредієнт багатьох страв, його використовують на кожній кухні. Наприклад, ми запікаємо з ним фантастичну картоплю або ж готуємо броколі за особливим рецептом.

Однак перед додаванням до страви часник потрібно почистити, але не завжди їсти на цей час. Разом зі Smachnonews поділимося кількома швидкими та перевіреними методами простого чищення часнику.

Як швидко почистити часник

Для першого способу вам знадобиться лише широкий кухонний ніж та обробна дошка або плоска стільниця. За допомогою цих підручних засобів можна легко подрібнити часник: слід просто трохи притиснути зубчик ножем, трохи ударити — і шкаралупа зніметься сама.

Більш ефективний спосіб швидкого чищення часнику — відправити зубчики в банку та енергійно струсити протягом кількох секунд. Удари зубчиків один про одного і стінки ємності призведуть до того, що шкірка сама відпаде.

Для третього способу знадобиться лише мікрохвильова піч. Відправте зубчики часнику в мікрохвильову піч приблизно на 10 секунд — і проблема вирішена. Не переживайте за смак – при нагріванні часник повністю збереже властивості.

До речі, часник може стати в нагоді не тільки в кулінарії. Це відмінний засіб від мишей.