Гості оближуть тарілку після "Європейського" салату: найситніша м’ясна закуска
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 25010
Такий салат і на святковий стіл можна
Ми ділились рецептом красивого салату "Хвилинка". Тепер розповідаємо, як приготувати яскраву та ситну закуску.
Салат "Європейський" виходить дуже смачним та соковитим. Поєднання смаків розкішне — воно точно пасуватиме святковому столу. Рецептом поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- Печериці – 200 г
- Куряче філе – 300 г
- Консервована кукурудза – 200 г
- Зелений горошок – 200 г
- Мариновані огірки – 150 г
- Маслини консервовані – 150 г
- Майонез – 2 ст. л
- Чорний мелений перець – до смаку
Спосіб приготування:
- Печериці злегка промиваємо або просто зрізаємо верхній шар. Нарізаємо гриби скибочками, закидаємо на суху сковороду.
- Після випаровування грибного соку солимо, перемішуємо і смажимо 3 хвилини. Куряче філе миємо, висушуємо, нарізаємо кубиками і поміщаємо на сковороду з олією.
- Смажимо м'ясо на сильному вогні з кожного боку до золотистої скоринки. Приправляємо грудку сіллю, меленим перцем та іншими спеціями.
- Гриби та м'ясо після смаження повністю охолоджуємо, потім перекладаємо в одну глибоку миску. З консервованої кукурудзи та зеленого горошку зливаємо весь маринад, після чого додаємо овочі до курки та грибів.
- Мариновані огірки нарізаємо кубиками або невеликими скибочками. Маслини без кісточок нарізаємо кільцями. Огірки та маслини додаємо до основного складу.
- Заправляємо суміш майонезом, присипаємо сіллю за смаком і ретельно перемішуємо, щоб соус обгорнув усі інгредієнти. За бажанням майонез можна змішати зі сметаною.
Перед подачею салат можна трохи охолодити у холодильнику — так він стане ще смачнішим. Також ми розповідали, як приготувати смачні турецькі пиріжки на основі йогурту.