Гості оближуть тарілку після "Європейського" салату: найситніша м’ясна закуска

Читать на русском
Автор
25017
Закуска готується просто, а виходить шалено смачною
Закуска готується просто, а виходить шалено смачною. Фото patee

Такий салат і на святковий стіл можна

Ми ділились рецептом красивого салату "Хвилинка". Тепер розповідаємо, як приготувати яскраву та ситну закуску.

Салат "Європейський" виходить дуже смачним та соковитим. Поєднання смаків розкішне — воно точно пасуватиме святковому столу. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • Печериці – 200 г
  • Куряче філе – 300 г
  • Консервована кукурудза – 200 г
  • Зелений горошок – 200 г
  • Мариновані огірки – 150 г
  • Маслини консервовані – 150 г
  • Майонез – 2 ст. л
  • Чорний мелений перець – до смаку

Спосіб приготування:

  1. Печериці злегка промиваємо або просто зрізаємо верхній шар. Нарізаємо гриби скибочками, закидаємо на суху сковороду.
  2. Після випаровування грибного соку солимо, перемішуємо і смажимо 3 хвилини. Куряче філе миємо, висушуємо, нарізаємо кубиками і поміщаємо на сковороду з олією.
  3. Смажимо м'ясо на сильному вогні з кожного боку до золотистої скоринки. Приправляємо грудку сіллю, меленим перцем та іншими спеціями.
  4. Гриби та м'ясо після смаження повністю охолоджуємо, потім перекладаємо в одну глибоку миску. З консервованої кукурудзи та зеленого горошку зливаємо весь маринад, після чого додаємо овочі до курки та грибів.
  5. Мариновані огірки нарізаємо кубиками або невеликими скибочками. Маслини без кісточок нарізаємо кільцями. Огірки та маслини додаємо до основного складу.
  6. Заправляємо суміш майонезом, присипаємо сіллю за смаком і ретельно перемішуємо, щоб соус обгорнув усі інгредієнти. За бажанням майонез можна змішати зі сметаною.

Перед подачею салат можна трохи охолодити у холодильнику — так він стане ще смачнішим. Також ми розповідали, як приготувати смачні турецькі пиріжки на основі йогурту.