Зі звичайного буряка — в дивовижну закуску: вам навіть варити нічого не треба
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 18818
![Відмінний рецепт для самих лінивих](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/4/7d/a970b4bf-bb9384cf6f1def450b2856f8f30a77d4.jpg?v=6925_1)
Відкрийте холодильник і знайдете все необхідне
Важко уявити нашу кухню без буряка. Цей бюджетний продукт – важливий інгредієнт багатьох страв, починаючи від червоного борщу до різноманітних салатів.
Сьогодні ми з "Бабусиними рецептами" розповімо, як приготувати з буряка неймовірну закуску. Для неї не потрібні дорогі продукти або довго стояти на кухні – все просто та надзвичайно швидко. Єдине, що потрібно – трохи терпіння, щоб дочекатися, доки страва замаринується.
Як приготувати бурякову закуску
Інгредієнти:
- буряк – 1 кг;
- сіль — 1 ч. л.;
- яблучний оцет – 1 ст. л.;
- мелений коріандр – 1 ч. л.;
- солодка паприка – 1 год. л.;
- чорний перець – 1 ч. л.;
- часник – 3 зубчики;
- соняшникова олія – 50 мл.
Спосіб приготування:
- Буряк мий, чистимо і натираємо на великій тертці. Солимо і додаємо яблучний оцет.
- В окремій мисці з’єднуємо коріандр із солодкою паприкою та чорним перцем.
- Часник чистимо, пропускаємо через прес, змішуємо зі спеціями та відправляємо на розігріту сковороду з рослинною олією.
- Суміш, що вийшла, відправляємо в бурякову масу. Все ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися щонайменше на 3 години, краще – на 12 годин.
Якщо залишилося трохи буряка, можна приготувати з нього пікантний салат. Ця пряма дорога до кулінарного Олімпу.