Зі звичайного буряка — в дивовижну закуску: вам навіть варити нічого не треба

Читать на русском
Автор
18818
Відмінний рецепт для самих лінивих
Відмінний рецепт для самих лінивих. Фото vazhnoznat.com

Відкрийте холодильник і знайдете все необхідне

Важко уявити нашу кухню без буряка. Цей бюджетний продукт – важливий інгредієнт багатьох страв, починаючи від червоного борщу до різноманітних салатів.

Сьогодні ми з "Бабусиними рецептами" розповімо, як приготувати з буряка неймовірну закуску. Для неї не потрібні дорогі продукти або довго стояти на кухні – все просто та надзвичайно швидко. Єдине, що потрібно – трохи терпіння, щоб дочекатися, доки страва замаринується.

Як приготувати бурякову закуску

Інгредієнти:

  • буряк – 1 кг;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • яблучний оцет – 1 ст. л.;
  • мелений коріандр – 1 ч. л.;
  • солодка паприка – 1 год. л.;
  • чорний перець – 1 ч. л.;
  • часник – 3 зубчики;
  • соняшникова олія – 50 мл.

Спосіб приготування:

  1. Буряк мий, чистимо і натираємо на великій тертці. Солимо і додаємо яблучний оцет.
  2. В окремій мисці з’єднуємо коріандр із солодкою паприкою та чорним перцем.
  3. Часник чистимо, пропускаємо через прес, змішуємо зі спеціями та відправляємо на розігріту сковороду з рослинною олією.
  4. Суміш, що вийшла, відправляємо в бурякову масу. Все ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися щонайменше на 3 години, краще – на 12 годин.

Якщо залишилося трохи буряка, можна приготувати з нього пікантний салат. Ця пряма дорога до кулінарного Олімпу.