Хитрий спосіб: як варити картоплю, щоб сама вилітала зі шкірки

Читать на русском
Автор
2418
Шкірка зніметься в один рух
Шкірка зніметься в один рух. Фото today.ua

Найкращий спосіб варіння картоплі для салатів і не тільки

Для багатьох апетитних салатів і закусок, таких як смачний салат з оселедцем, потрібно заздалегідь відварити картоплю. Зазвичай овоч варять у шкірці — так він максимально зберігає смак. Але чищення картоплі забирає деякий час.

Є лайфхак, який значно полегшить та прискорить цей процес. Разом із ProstoWay розповідаємо про нього.

Як варити картоплю

  1. На добре вимитій картоплі зробіть надріз лезом ножа посередині бульби. При цьому розрізати треба лише шкірку.
  2. Закип'ятіть воду у каструлі. В окріп покладіть картоплю і варіть близько 20 хвилин (в залежності від розміру картоплин) до готовності під кришкою.
  3. Коли картопля буде готова, злийте воду. Заповніть каструлю з коренеплодами крижаною водою на 20-30 секунд.
  4. Відразу після охолодження беремо картоплину обома руками. Тягнемо шкірку в різні сторони за краї надрізу і тягнемо її в різні боки. Вона легко зніметься, як шапочка.

Завдяки цьому лайфхаку ви зможете очистити варену картоплю в мундирі за лічені секунди. Також ми розповідали, як почистити рибу від луски за хвилину.