Хитрий спосіб: як варити картоплю, щоб сама вилітала зі шкірки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2418
![Шкірка зніметься в один рух](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/1/61/514286d8-a297f3d98bf20a6fec5175cabcf19611.jpg?v=4609_1)
Найкращий спосіб варіння картоплі для салатів і не тільки
Для багатьох апетитних салатів і закусок, таких як смачний салат з оселедцем, потрібно заздалегідь відварити картоплю. Зазвичай овоч варять у шкірці — так він максимально зберігає смак. Але чищення картоплі забирає деякий час.
Є лайфхак, який значно полегшить та прискорить цей процес. Разом із ProstoWay розповідаємо про нього.
Як варити картоплю
- На добре вимитій картоплі зробіть надріз лезом ножа посередині бульби. При цьому розрізати треба лише шкірку.
- Закип'ятіть воду у каструлі. В окріп покладіть картоплю і варіть близько 20 хвилин (в залежності від розміру картоплин) до готовності під кришкою.
- Коли картопля буде готова, злийте воду. Заповніть каструлю з коренеплодами крижаною водою на 20-30 секунд.
- Відразу після охолодження беремо картоплину обома руками. Тягнемо шкірку в різні сторони за краї надрізу і тягнемо її в різні боки. Вона легко зніметься, як шапочка.
Завдяки цьому лайфхаку ви зможете очистити варену картоплю в мундирі за лічені секунди. Також ми розповідали, як почистити рибу від луски за хвилину.